100 ansatte får nye eiere

Investorer med gigantoppkjøp

16.12.16
Terje Stykket og Rune Isachsen går inn på eiersiden i tre nye selskaper.
Nå håper de å bli Østlandets største aktør i sin bransje.

utleiegr%c3%bcndere_breddebilde

SAMMEN OM UTLEIE:
Denne sekstetten går nå sammen for å satse tungt på utleiemarkedet. Fra venstre investor Rune Isachsen, styreleder i Akershus Utleie, Ole Blakisrud, daglig leder Utleiesenteret i Drammen, Lasse Kjøsterud, investor Terje Stykket, daglig leder Akershus Utleie, Alfred Bakken, og daglig leder i Høydespesialisten i Oslo, Tommy Jensen.

Over 100 ansatte
Det var fredag at de to gründerne og investorene offentliggjorde nyheten. Stykket og Isachsen har gjennom sine investorselskaper kjøpt 51 prosent av aksjene i de tre utleieselskapene Utleiesenteret i Drammen, Høydespesialisten i Oslo og Akershus Utleie.

Samlet har de tre selskapene, som holder til i Kongsberg, Drammen, Oslo og på Gardermoen, over 100 ansatte og en omsetning på rundt 300 millioner kroner.

Styreleder i Stykket Invest AS, Per Christian Voss, sier målet med det massive oppkjøpet er å utvikle den største aktøren innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet.

– Utleiebransjen er spennende. Det pågår for tiden mange store prosjekter på Østlandet, og vi tror fortsatt det er muligheter for vekst i markedet, sier han.

Flere ansatte
Regnskapet viser at de tre selskapene har en solid økonomi. Det, og at de har ulike sentrale plasseringer på Østlandet, er noe av grunnen til at Stykket og Isachsen ønsket å investere i selskapene.
Voss sier til Drammens Tidende at de drøyt 100 ansatte i selskapene ikke vil merke noen umiddelbare forskjeller etter oppkjøpet. Det skal imidlertid utføres betydelig infrastrukturutbygginger. Anleggene skal bli større, nytt materiell skal kjøpes inn og antall ansatte skal øke over tid.

– Jeg tør ikke anslå hvor mange ansatte det er snakk om. Det er altfor tidlig, sier Voss.

Trygger arbeidsplassene
Lasse Kjøsterud står bak Utleiesenteret i Drammen, som også har avdeling i Kongsberg. Han sier den massive investeringen er med på å trygge arbeidsplassene i de tre selskapene.
– De nye eierne har ved flere anledninger vist at de evner å utvikle selskaper til store og solide enheter, uten at det går utover effektivitet og lønnsomhet. Sammen skal vi utvikle et meget konkurransedyktig selskap, forteller han.

Selskapene skal over tid bli til ett stort selskap med forskjellige avdelinger – trolig med samme plasseringer som i dag.

– Ønsker dere å bli Norges største utleieselskap, styreleder Per Christian Voss?

– Jeg skal være forsiktig med å slå fast at vi vil bli landets største, men at vi ønsker å vokse, er ingen hemmelighet, svarer han. Voss ønsker ikke å kommentere kjøpesummen overfor Drammens Tidende.

Suksessrike eikværinger
Terje Stykket er opprinnelig fra Mjøndalen, men bor for tiden på Høvik i Bærum. Han kjøpte konkursboet til helsekost og kosmetikkselskapet Validus på 90-tallet, men solgte livsverket for 600 millioner i 2013.
Stykket har også gjort suksess med gatekjøkkenmat, kiosker og taxfreehandel.

Rune Isachsen fra Vestfossen er mannen bak Isachsen Gruppen med 600 ansatte og en omsetning på 1,5 milliarder kroner. Han er fortsatt aktiv og engasjert i gründerverket, men er også lidenskapelig opptatt av bondeyrket på Ek gård.