41 Volvo-maskiner i én handel

08.02.17
Utleiesenteret AS, Drammen, Akershus Utleie AS, Romerike, og Høydespesialisten AS i Oslo har bestilt 41 Volvo-maskiner. Dette er en av Volvo Maskins største leveranser i antall maskiner.

Volvo-handel

De tre utleieselskapene har samlet over 200 Volvo-maskiner.
Fra venstre: Lasse Kjøsterud, Utleiesenteret AS, Tommy Jensen, Høydespesialisten AS, Ole Blakisrud og Alfred Bakken, begge Akershus Utleie og Volvo-selgerne Dag Bjørnar Dønnum Jensen og Kim Nymo. Foto: Hans Fossum

I handelen inngår hjullastere fra 4,3-19 tonn, beltegravere fra 1,8-30 tonn, hjulgravere fra 6-16 tonn, tre Volvo A25G dumpere (nyttelast 25 tonn) samt to valser, fremgår det av pressmeldingen fra Volvo Maskin.

Samle kreftene
I midten av desember 2016 kjøpte gründerne og investorene Rune Isachsen og Terje Stykket (begge fra Buskerud) 51% av aksjene i de tre utleieselskapene. Samlet har de tre selskapene, som holder til i Kongsberg, Drammen, Oslo og på Gardermoen, over 100 ansatte og en omsetning på over 300 millioner kroner.

Ved å forene kreftene skal kundene få et mer komplett tilbud både med hensyn til materiell, service og geografisk dekning. Samlet skal de tre bli den største aktøren innen utleie av maskiner og materiell på Østlandet. Blant annet disponerer de totalt 900 lifter og 100 gravemaskiner.

Nytt anlegg
Akershus Utleie flytter 20. februar inn i et nytt anlegg i Gardermoen Vest Næringspark på Moreppen i Nannestad. Anlegget med brutto bruksflate på ca. 6000 kvadratmeter er skreddersydd for utleievirksomhet.

– Det nye anlegget skal bli CO2-nøytralt, med en høy miljøprofil. Blant annet ser vi om det er mulig å bli selvforsynte med strøm ved hjelp av solcelleteknologi. Oppvarming skal skje med flisfyring, sier daglig leder i Akershus Utleie, Alfred Bakken.

Godt samarbeid
Selskapene har også tidligere hatt et tett samarbeid med Volvo Maskin. De tre selskapene har samlet over 200 Volvo-maskiner.

– Vi er godt fornøyd med samarbeidet med Volvo Maskin. Totaløkonomi er viktig, og Volvo har gode produkter med lave vedlikeholdskostnader og god annenhåndsverdi. Maskinene tilfredsstiller kundenes krav og er etterspurt i markedet blant annet på grunn av et godt førermiljø, sier Lasse Kjøsterud, daglig leder i Utleiesenteret AS.

De 41 maskinene vil bli levert fortløpende fra nå og utover våren.