Renta inngår omfattende Volvo-avtale

Fra venstre Alfred Bakken, Renta, Kim Nymo, Volvo Maskin, Dag Bjørnar Dønnum, Volvo Maskin, Leif-Martin Drange, Renta, Bjarne Kvia Mæland, Renta og David Kristianslund, Volvo Maskin. FOTO: NJÅL HAGEN

Publisert 26.10.2022 10:56
Byggeindustrien.no – Ådne Homleid

Rentas avtale med Volvo Maskin styrker selskapets posisjon som en landsdekkende aktør med et bredt produktspekter. Utleiesenteret, som Renta overtok i 2022, satset betydelig på tunge
anleggsmaskiner. Med Volvo-avtalen forsterkes nå denne satsingen, skriver Renta og Volvo Maskin i en felles pressemelding.

– Vi er godt fornøyde med at vi igjen er blitt vist tillit og fått en stor ordre fra Renta, sier salgsdirektør David Kristianslund i Volvo Maskin.

Maskinpakken på 82 enheter inneholder minigravere, hjulgravere og beltegravere opp til 30 tonn, hjullastere opp til 20 tonn, og rammestyrte dumpere med 25 tonns nyttelast, står det i pressemeldingen.

Kristianslund opplyser at alle gravemaskinene er utstyrt med Volvo Dig Assist maskinstyring og at avtalen også inneholder en intensjon om å levere ti elektriske gravemaskiner.

– Renta er en viktig og voksende kunde. Vi har et langsiktig samarbeid med gjensidig tillit og god dialog i det daglige, understreker Volvos salgsdirektør.

Rentas administrerende direktør, Leif-Martin Drange, ser på avtalen som en videreutvikling av forholdet til Volvo som leverandør. Utleiesenterets langvarige og gode forhold til Volvo som leverandør av anleggsmaskiner har også hatt betydning for kontrakten som nå er inngått, skriver selskapene i meldingen.

– Våre samlede erfaringer viser at Volvo-maskinene er attraktive hos kundene og at de har god annenhånds verdi. Det er viktig for oss når vi selger maskiner som ikke lenger er aktuelle for utleie, sier Drange.

Han legger også vekt på at Volvo har et godt utbygd serviceapparat og sikker tilgang på deler, noe som bidrar til problemfri drift.

Stilling ledig som regionsleder i Renta Øst

Renta AS ble etablert som selskap i Norge i 2018, da det finske morselskapet Renta Oy kjøpte vestlandsfirmaet Flexleie AS (50 ansatte og 120 mill i omsetning).
I 2021 kom nordnorske Byggesystemer AS med på laget (180 ansatte og 285 mill i omsetning). Og i april i år ble østlandsaktøren Utleiesenteret AS kjøpt opp (80 ansatte og 305 mill.).
Renta i Norge har nå over 300 engasjerte ansatte fordelt på 20 avdelinger i Bergen, Os, Stavanger, Stord, Romerike, Vinterbro, Helgeland, Bodø, Narvik, Harstad, Lofoten, Vesterålen, Finnsnes, Tromsø, Finnmark. Nå også Kongsberg, Drammen, Oslo og Gardermoen, som hver eneste dag leverer tjenester innen bygg, anlegg, maskinutleie og stillas.

I Renta jobber vi for gode kunderelasjoner, og vi er stolte over vår arbeidsplass. Vi er en av de mest fremoverlente og innovative innen vår bransje.
Hovedkontoret ligger i Helsinki, og har i tillegg avdelinger i Sverige, Finland, Danmark og Polen.
Konsernet har over 1000 ansatte fordelt på mer enn 90 avdelinger og en estimert omsetning i 2021 på ca. 3,5 milliarder. Dette skaper store verdier både lokalt og globalt!


Litt spøkefullt sagt ønsker vi oss noen som kan fylle skoa til Knut, vår avtroppende leder, som nå går over i en annen stilling i selskapet. Men ta det helt med ro, du skal selvsagt slippe – bokstavelig talt – å klemme deg inn i skoa til Knut. Det er mye viktigere for oss at du står støtt i eget skotøy.

Det er ikke en hvilken som helst jobb som vi lyser ut nå. Jobben som regionleder i Renta Øst er en lederoppgave vi mener det er verdt å stoppe opp ved og vurdere, hvis du har ambisjoner om å vise at du er en god leder. Nå har du sjansen.

La oss starte med å fortelle litt om oppgavene som venter på deg i Renta Øst.

Som regionleder i Renta Øst skal du holde styr på våre seks avdelinger på Østlandet, som helt sikkert kommer til å bli flere om ikke så altfor lenge. I tillegg kommer du til å ha overordnet ansvar for et team med selvstendige kundejegere, som synes at vekst og utvikling er det aller beste som finnes. Kors på halsen, vi tuller ikke. De må riktignok mates med markedsinfo innimellom, men selvgående er de, der de fyker rundt på Østlandet på jakt etter nye kunder og prosjekter.

Til sammen kommer Renta Øst til å leie ut og yte service for en halv milliard kroner årlig, det vil si cirka halvparten av Renta AS sin omsetning i Norge. Det burde være mulig, når halvparten av landets  befolkning bor i området.

Like viktig for resultater og vekst i Renta AS er den dyktige gjengen på rundt 100 ansatte. De er fordelt på de seks avdelingene, som styres av hver sin dedikerte avdelingsleder. Selv om avdelingslederne styrer showet på egen avdeling, så er det din oppgave å få alle til å gå i takt og i samme retning. Fortrinnsvis mot toppen av utleiebransjen. For det er dit vi har tenkt oss. Vi har ambisjoner og skammer oss ikke for det. Du liker deg på toppene, gjør du ikke det? Tenk for en utsikt da, gitt. Og du, det går helt fint om du kjenner på litt høydeskrekk innimellom. Her i Renta sørger vi for å ta vare på hverandre når det butter litt. Det bidrar du til på ditt spesielle vis som leder, så klart. Det er sammen vi skaper suksess og lykkes. Det forstår du godt.

I rollen som regionleder får du mulighet til å påvirke utviklingen i selskapet. Sammen med ledergruppen vil du ha stor innflytelse på selskapets ambisjoner om å skape organisk vekst gjennom oppkjøp av selskaper og effektivisering av verdikjeden.


Her har du de viktigste oppgavene som du skal ha ansvar for:

 • Lede og følge opp salgsarbeidet og forretningsmulighetene i regionen
 • Forhandle kontrakter med større regionale/landsdekkende kunder
 • Direkte personalansvar for avdelingslederne
 • Bidra til å effektivisere og strukturere salgs- og driftsoppgaver og ressursutnyttelsen i selskapet
 • Totalansvar for budsjett, personal og økonomi i regionen
 • Være aktiv bidragsyter i selskapets ledergruppe

Men hva er det vi ønsker oss med en god kandidat, tenker du kanskje? Vi har fått Knut til å si litt om hva han tenker er viktig for å lykkes med en slik lederutfordring. Han skal tross alt være med videre i selskapet og kommer sikkert til å bidra med det han kan, for å spille deg god.

Knut Grothaug, CBDO Renta AS, oppsummerer:

«Jeg tenker at dette med ledererfaring er helt avgjørende for å lykkes i stillingen som regionleder i Renta Øst. Og da mener jeg riktig type ledererfaring og at den er fra en sammenlignbar bransje. Søkeren trenger å ha kjennskap til verdikjeden i bransjen som Renta AS jobber i, for å lykkes i lederrollen, vil jeg hevde. Har søkeren i tillegg solgt produkter og/eller tjenester til de samme kundene som Renta AS jobber opp i mot, er det en fordel. Men for all del, det er ikke et krav.

Et viktigere poeng er det at søkeren har ledererfaring fra et eller flere selskaper med tilsvarende antall ansatte som i Renta AS. Og gjerne med en tilsvarende omsetning også. Jeg har tro på at det gjør noe med tankesettet og forståelsen for lederrollen.

Av mer personlige egenskaper så tror jeg søkeren er en som digger sine ansatte og som heier på dem, når de trenger det som mest. Hen er mer opptatt av å lede enn å være sjef . Glimt i øyet er en fordel på dager med ruskvær og storm i kastene. Det blir morsommere å jobbe, da. For alle. For egen del liker jeg å jobbe med folk som tør å utfordre og som følger opp med faglig gode argumenter i etterkant. For meg er det viktig at en leder slipper til sine medarbeidere med det de er gode på. Hen føler seg ikke truet av det. Ingen kan alt.

Som leder mener jeg det er viktig å ha evnen til å se etter de store linjene, spesielt når andre er mest opptatt av detaljene. Uten denne evnen er det vrient, kanskje umulig å tenke framtidsrettet.

Når det er sagt, jeg har ikke tro på at lederrollen er en firkant som noen skal passe inn i. Jeg har erfart at gode ledere er et resultat av svært mange faktorer. Jeg tenker at det er viktig at vi lar søkeren føle at det er rom for å overbevise oss om nettopp hans eller hennes erfaringsbakgrunn og kvalifikasjoner er de riktige for stillingen som regionleder. Jeg gleder meg virkelig til å bli kjent med en ny, dyktig kollega.»

Av hensyn til GDPR må alle som søker stillingen søke digitalt gjennom rekrutteringsportalen (Talent Recruiter) ved å trykke på knappen «søk her». Du må laste opp relevante vitnemål og attester. Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Det er viktig at du viser hvordan din kompetanse fyller kriteriene som er beskrevet i annonsen. Søknader som ikke sendes via rekrutteringsportalen vil ikke bli vurdert.

 

Om denne stillingen:

Arbeidsgiver Renta AS
Nettside www.renta.no
Facebook Renta AS
Søknadsfrist Snarest
Arbeidsplass Dansrudveien 75, 3036 Drammen
Flere arbeidssteder 1407 Vinterbro, 2030 Nannestad, 0581 Oslo, 2020 Skedsmokorset
Tittel Regionsleder avd. Øst
Sektor Privat
Ansettelsesforhold Fast
Heltid / Deltid Heltid
Stillingsprosent 100
Antall stillinger 1


Spørsmål om stillingen:

Kontaktperson Andreas Aaberg
Stillingstittel Rådgiver
Telefon 95 75 28 15
.
Kontaktperson Knut Grothaug
Stillingstittel CBDO
Telefon 48 00 82 04


Klikk på «søk her» knappen for å komme til søknadsprosessen.

Renta overtar Utleiesenteret

Pressemelding fra Renta Group Oy og Utleiesenteret AS
01.03.22

Renta Group kjøper Utleiesenteret som er en av Østlandets største aktører på utleie av maskiner og utstyr til bygg- og anleggsbransjen.
Det nordiske milliardkonsernet får etter oppkjøpet 350 medarbeidere og 19 anlegg i Norge. Omsetningen ventes å passere 900 millioner kroner.

Utleiesenteret har avdelinger i Drammen, Oslo, Kongsberg og på Gardermoen, omsetter for ca. 300 millioner kroner og sysselsetter ca. 80 medarbeidere.
Selskapet er et av de ledende i bransjen på Østlandet.
Renta har virksomhet i Finland, Sverige, Danmark, Polen og Norge, omsetter og sysselsetter ca. 1000 medarbeidere. Selskapet vokser raskt i Norge.
Sterke posisjoner på Vestlandet og i Nord-Norge er sikret med oppkjøp i 2018 og 2021. Med oppkjøpet av Utleiesenteret blir Renta langt på vei landsdekkende i Norge. Ambisjonen er å bli blant de ledende innen utleie i Nord-Europa.

Lokal forankring
Når Utleiesenteret nå blir en del av Renta, vil det styrke grunnlaget for videre vekst både i eksisterende og nye markeder.
Kundene vil få et bredere tilbud både med hensyn til materiell og geografisk dekning.
Tilgangen på de beste teknologiske og digitale løsningene er sikret og det høye servicenivået og den sterke lokale forankringen vil bli videreført.
Administrerende direktør for Rentas virksomhet i Norge, Leif-Martin Drange, er svært tilfreds med overtagelsen.
– Utleiesenteret har vist solid utvikling og god lønnsomhet over tid. Selskapet har en meget sterk markedsposisjon på Østlandet, et godt omdømme,
en tydelig grønn profil, oppdatert maskinpark og et servicenivå kundene setter stor pris på. At selskapet har lagt vekt på å sikre lokal forankring, passer oss perfekt. Lokal forankring og profil står sentralt i vår forretningsstrategi, uttaler Drange.

Sterk posisjon
Drange understreker at Utleiesenterets avdelinger har gunstig beliggenhet, både fordi de ligger i aksen der det er stor bygge- og anleggsaktivitet og fordi de kompletterer Rentas egne anlegg på Østlandet.
– Utleiesenteret tilfører oss fagkunnskap og et solid kundegrunnlag i et stort marked, sier Drange.
Administrerende direktør i Utleiesenteret, Knut Grothaug, er overbevist om at Rentas overtagelse sikrer Utleiesenterets kunder og ansatte de beste utviklingsmulighetene.
– Dette er helt i tråd med utviklingen i bransjen og markedet. Anleggene blir større, spesialiseringen øker og kravene til de avanserte digitale og teknologiske løsninger er store og økende. Å være en del av en offensiv og internasjonal aktør, er den beste posisjonen å være i med tanke på videre vekst, sier Grothaug.

Blir med
Alle ansatte i Utleiesenteret beholder jobben og lederne blir med videre. Selskapets avdelinger videreføres.
– Kompetansen og erfaringen blir med videre og våre medarbeidere er sikret videreutvikling i en spennende bransje. For Renta betyr dette kontinuitet og fortsatt sterk lokal forankring. Utleiesenterets eiere, som fortsatt jobber i selskapet, vil reinvestere betydelig i Renta Group, sier Knut Grothaug.

BILDE: Sammen i Renta. Administrerende direktør Leif-Martin Drange (t.h.) er godt fornøyd med å få Utleiesenteret og administrerende direktør Knut Grothaug med på Rentas lag i Norge. (Foto: Torbjørn Tandberg)

 

Fakta:
Renta Group:

 • Hovedkontor i Helsingfors, etablert i 2016
 • Eid av det svenske private equity-selskapet IK Partners
 • Virksomhet i Finland, Sverige, Danmark, Polen og Norge
 • 103 avdelinger
 • 1000 ansatte i 2021

Renta i Norge:

 • Kjøpte opp Flexleie, Bergen i 2018 og Byggesystemer i Nord-Norge i 2021
 • Avdelinger i Bergen, Os, Stavanger, Stord, Oslo, Romerike, Alta, Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Svolvær, Narvik, Bodø og Mo i Rana.
 • 220 ansatte, 500 millioner kroner i omsetning i 2021

Utleiesenteret:

 • Hovedkontor i Drammen
 • Avdelinger i Drammen, Oslo, Kongsberg og på Gardermoen
 • 80 ansatte, 300 millioner kroner i omsetning i 2021

Kontaktpersoner:
Renta Group Oy:
CEO Kari Aulasmaa
+358 40 511 6445
kari.aulasmaa@renta.fi

Renta Norge;
Administrerende direktør Leif-Martin Drange
+47 951 08 070
leif.martin.drange@renta.no

Utleiesenteret:
Administrerende direktør Knut Grothaug
+47 480 08 204
knut.grothaug@renta.no

Entreprenør ønsket én leverandør – valgte Utleiesenteret

A Bygg Entreprenør ønsket å samle all leie av maskiner og utstyr hos én leverandør. Utleiesenteret «trakk det lengste strået» i konkurransen.

– A Bygg Entreprenør har mange store og krevende oppdrag, og selskapet er en av landets ledende på logistikk- og næringsbygg. Det er en stor anerkjennelse for oss å bli valgt som eneleverandør, uttaler Morten Dahl, salgs- og markedssjef i Utleiesenteret. Kontrakten har en årlig verdi på 15-20 millioner kroner.

Innkjøpssjef Kenneth Egeland i A Bygg Entreprenør opplyser at Utleiesenteret presenterte det mest attraktive tilbudet da A Bygg inviterte leverandører til å konkurrere.

– Selskapets løsninger, sortiment, fleksibilitet og pris er konkurransedyktig. Godt posisjonerte avdelinger på Østlandet sikrer oss raske og riktige leveranser til våre prosjekter, sier innkjøpssjef Egeland. Han legger til at selskapet har god erfaring med Utleiesenteret fra tidligere.

Salgs- og markedssjef Dahl tar kontrakten som en bekreftelse på Utleiesenterets servicenivå og bredden i utvalget.

– Vi leverer alt fra modulbygg til oppvarming av byggeplassen. A Byggs avgjørelse viser også at vår ambisjon om å ta posisjonen som det grønne og miljøvennlige utleieselskapet i bygg- og anleggsbransjen er viktig. Utleiesenteret var for eksempel den første utleieaktøren som kunne tilby mobil varme med bioenergi til byggeplassene, sier Dahl. Innkjøpssjefen i A Bygg Entreprenør bekrefter at de to selskapene matcher hverandre på ambisjonene om å levere bærekraftige løsninger.

Utleiesenteret er en av de største aktørene innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet. Selskapet har avdelinger i Drammen, Kongsberg, Oslo og på Gardermoen og omsetter for ca. 300 millioner kroner. A Bygg Entreprenør har hovedkontor i Oslo og utfører oppdrag over hele Østlandet. Selskapet omsetter for ca. 600 millioner kroner og har 38 medarbeidere.

Blir eneleverandør: Utleiesenteret vant konkurransen da A Bygg Entreprenør ønsket å samle leie av utstyr til byggeplassene hos én leverandør.
Fra venstre anleggsleder Geir Arne Johansen i A Bygg, innkjøpssjef Kenneth Egeland i A Bygg, salgs- og markedssjef Morten Dahl i Utleiesenteret og selger/kundeansvarlig Kenneth Stavedal i Utleiesenteret.

Utleiesenteret blir elektrisk også på veien

Utleiesenteret leverer elektriske maskiner til anlegg og fyrer byggeplassene fossilfritt.
Når selskapets selgere nå tar i bruk elektriske biler, blir selskapet også
grønnere på veien.

 


Elektrisk også på veien.

Utleiesenteret, som lenge har tilbudt sine kunder fossilfritt utstyr, velger elektrisk også til egne medarbeidere.
Nylig leverte Mobile Hokksunds salgsleder for nybil, Jahn Thomas Formo, syv elbiler til Utleiesenterets salgs- og markedssjef Morten Dahl (t.v.)

– Vi ønsker å ta posisjonen som det grønne og miljøvennlige utleieselskapet i bygg- og anleggsbransjen.
Når vi leverer klima- og miljøvennlige alternativer til våre kunder, er det helt naturlig å gjennomføre det grønne skiftet også for våre egne kjøretøy.
Et skritt på veien er elbiler til våre selgere, sier salgs- og markedssjef Morten Dahl.

Utleiesenteret var den første i Norge som kunne tilby mobil varme med bioenergi. Da fossilforbudet trådte i kraft ved årsskiftet,
hadde selskapet allerede levert flere biobrenselanlegg via sin samarbeidspartner Norsk Bio.
Elektriske gravemaskiner har en god stund vært et alternativ i maskinparken for utleie.

– Vi investerer i grønne maskiner der det fins slike. Nå som elbilene er kommet for fullt, rekkevidden er akseptabel og ladenettet stadig utvikles,
er det helt naturlig å kjøre grønt også på veien, sier administrerende direktør i Utleiesenteret AS, Knut Grothaug.

Utleiesenteret er en av de største aktørene innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet, og driver virksomheten med utgangspunkt i avdelingene i Drammen, Kongsberg, Oslo og på Gardermoen.

Møter snøen på OSL med ny kontrakt og nye maskiner

Nå kan snøen lave ned over landets hovedflyplass.
Medlemmene i Ullensaker Bygdeservice møter den med ny brøytekontrakt med Mesta og splitter nye maskiner fra Utleiesenteret.

Ullensaker Bygdeservice ble valgt som en av underleverandørene da Mesta vant kontrakten på vinterdrift på Oslo lufthavn, Gardermoen. Kontrakten, som har en tydelig grønn profil, stiller store krav til maskinparken.

– For å stå best mulig rustet til å møte vinterens utfordringer, har vi valgt å inngå leieavtale på ni splitter nye hjullastere til oppdraget, sier daglig leder i Ullensaker Bygdeservice, Lars Steinar Sundby. Han opplyser at Utleiesenteret greide å innfri selskapets krav til miljøprofil, service, kvalitet og fleksibilitet. At Utleiesenteret har egen avdeling rett ved flyplassen, ga selskapets tilbud en ekstra verdi.

– Vi leier maskinene om vinteren når vi har behov for dem. Når våren kommer, går de tilbake til ordinær utleie i Utleiesenterets regi. Et godt eksempel på en bærekraftig løsning som er fordelaktig for alle parter, sier Sundby.

De ni hjullasterne, som er fra 14 til 25 tonn, ble overlevert på Gardermoen forleden.  For Utleiesenteret, som er en av de største aktørene innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet, betyr kontrakten at selskapet er «inne» på OSL.

Salgs- og markedssjef Morten Dahl opplyser at en av selskapets avdelinger ligger på Gardermoen, ikke langt fra flyplassen. De øvrige ligger i Oslo, Drammen og Kongsberg.

– Vi gleder oss over at vår fleksibilitet, service, tilstedeværelse og miljøprofil vil bidra til at Ullensaker Bygdeservice kan gjøre en best mulig jobb med snøryddingen på landets hovedflyplass, sier Dahl.

Bilde:

Til å gjøre snøryddejobben på OSL, har Ullensaker Bygdeservice leid splitter nye hjullastere av Utleiesenteret.
Fra venstre daglig leder i Ullensaker Bygdeservice, Lars Steinar Sundby, salgs- og markedssjef i Utleiesenteret, Morten Dahl, og selger Dag Bjørnar Dønnum i Volvo Maskin.

Pellets erstatter diesel på byggeplassen

Forbud mot å bruke fossil olje:

Pellets erstatter diesel på byggeplassen
Fra 1. januar blir det forbudt å bruke fossil olje til oppvarming og tørking på byggeplasser. Biobrensel er et godt og tilgjengelig alternativ.

– Når kulda setter inn og forbudet trer i kraft ved nyttår, er biobrensel en av de få godkjente løsningene, opplyser salgs- og markedssjef Morten Dahl i Utleiesenteret. Han merker at pågangen er stor om dagen.
Utleiesenteret kjøpte for flere år siden 50% av selskapet Norsk Bio AS som er leverandør av pellets-styrt byggvarme.

– Vi var allerede den gang oppmerksomme på at det ville komme restriksjoner på bruk av fossil olje til oppvarming og tørking på byggeplassene. Når forbudet nå trer vi kraft, er vi godt forberedt på å tilby et attraktivt alternativ, sier Dahl.

Forbudet vil bidra til å redusere utslipp av klimagasser fra byggsektoren. Det vil også ha andre miljøeffekter, som redusert luftforurensning i byene og på byggeplassene, samt bedre helse, miljø og sikkerhet på byggeplass.

Miljødirektoratet har beregnet at forbudet vil kutte utslipp av 85.000 tonn CO2 i året. Det er kommunene som skal påse at forbudet følges.
– Gårdeiere, byggherrer, entreprenører og andre må finne alternativer før vinteren kommer, sier Dahl.

Pågang for pelletsanlegg
– Vi har pelletsanlegg i drift og vi merker nå økende interesse for anleggene. Pågangen er så stor at Utleiesenteret har ansatt en egen medarbeider som utelukkende skal arbeide med salg av anlegg og veiledning av kundene, opplyser Henrik Kjæreng som er daglig leder i Norsk Bio AS.

I Norsk Bio er gründerne fortsatt med i utviklingen av løsningen og driften av anleggene.
– Vi har gode erfaringer med drift av disse anleggene og kundene er fornøyde. Nå er vi klare til å skalere opp, sier Kjæreng.

Grønn profil i bygg- og anleggsbransjen
– Vi ønsker å ta posisjonen som det grønne og miljøvennlige utleieselskapet i bygg- og anleggsbransjen, og vi opplever nå at flere kunder spør etter klima- og miljøvennlige alternativer. Vi er derfor stolte av å være den første i Norge som tilbyr mobil varme med bioenergi, sier Dahl. Utleiesenteret er en av de største aktørene innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet, og driver virksomheten med utgangspunkt i avdelingene i Drammen, Kongsberg, Oslo og på Gardermoen. Selskapet har maskiner og utstyr med tydelig miljøprofil, blant annet med elektriske gravemaskiner og ladecontainere.
– Vi investerer i grønne maskiner der det fins slike alternativer, avslutter salgs- og markedssjef Morten Dahl.

Biobrensel er et godt alternativ når forbudet mot bruk av fossil olje trer i kraft ved nyttår. Utleiesenteret og Norsk Bio har allerede anlegg i drift.
Fra venstre daglig leder i Norsk Bio, Henrik Kjæreng, selger av varmeprodukter i Utleiesenteret, Lasse Bjørn, og salgs- og markedssjef i Utleiesenteret, Morten Dahl. (Foto: Steven Amdal)

Kontakt:
Utleiesenteret v/salgs- og markedssjef
Morten Dahl
Tlf.908 36 820
morten@utleiesenteret.no

Utleiesenteret satser – kjøper 129 maskiner i én handel

Pressemelding fra Utleiesenteret
25.06.21

Utleiesenteret kjøper 129 anleggsmaskiner i én handel. Kontrakten med Volvo Maskin er på over 140 millioner. I tillegg har partene inngått opsjon på levering av elektriske anleggsmaskiner.

– Utleiesenteret satser nå enda tyngre på anleggsutstyr. For oss er det viktig også på dette området å kunne tilby nye og flere maskiner, opplyser salgs- og markedssjef Morten Dahl. I leveransen fra Volvo Maskin inngår 20 hjullastere over 14 tonn, 10 hjullastere under 14 tonn, 7 dumpere over 25 tonn, 25 gravemaskiner over 10 tonn, 55 gravemaskiner under 10 tonn og 12 valser. Alt skal leveres i 2022.

– For Volvo Maskin er kontrakten med Utleiesenteret en av våre aller største når det gjelder antall maskiner, uttaler Kim Nymo, selger i Volvo. Han opplyser at Volvo har vært leverandør til Utleiesenteret i mange år. – Vi synes det er fint å kunne bidra til at Utleiesenteret kan forsterke sine allerede sterke sider, nemlig service og kvalitet, sier Nymo. Hans kollega, Dag Bjørnar Dønnum, legger vekt på at det er positivt for Volvo at et stort antall nye Volvo-maskiner blir synlige og brukt mange steder på Østlandet.

Det kundene trenger
Utleiesenteret driver virksomhet over store deler av Østlandet med utgangspunkt i avdelingene i Drammen, Kongsberg, Oslo og på Gardermoen. Selskapet har 87 ansatte, omsetter for ca. 350 millioner kroner i året og disponerer ca. 1000 lifter og 600 anleggsmaskiner. Markedsandelen er økende og anleggsvirksomhet er nå et definert satsningsområde.

– Volvos produkter og selskapets tilgjengelighet, service og oppfølging tilfredsstiller alle våre krav og bidrar til at vi kan skaffe våre kunder det de trenger når de trenger det, sier Dahl.

Det grønne skifte
For Utleiesenteret er det også viktig å være en av bransjens foregangsbedrifter i det grønne skiftet. Partene har derfor signet en opsjonsavtale på levering av elektriske anleggsmaskiner.

– Flere av våre kunder etterspør elektriske anleggsmaskiner. Vi har akkurat fått de første og flere vil komme utover høsten. Oppdragsgivere kommer etter hvert til å kreve et utslippsfritt alternativ når gravejobben skal gjøres. Derfor har vi også i Volvo-kontrakten gjort en intensjonsavtale om levering av slike maskiner, sier Dahl.

De elektriske maskinene vil bidra til å styrke Utleiesenterets posisjon som et grønt og miljøvennlig utleieselskap i bygg- og anleggsbransjen.

 

140 millioners kontrakt: 129 maskiner inngår i Volvo Maskins leveranse til Utleiesenteret. Fra venstre salgs- og markedssjef i Utleiesenteret, Morten Dahl, selgerne Kim Nymo og Dag Bjørnar Dønnum i Volvo Maskin, salgsdirektør David Kristianslund i Volvo Maskin og innkjøpsansvarlig Tom Wigdal i Utleiesenteret. (Foto: Torbjørn Tandberg)


Kontakt:
Utleiesenteret v/salgs- og markedssjef Morten Dahl, 908 36 820, morten@utleiesenteret.no

Utleiesenterets grønne plan


STOR AVTALE: For kort tid siden skrev Utleiesenteret avtale med Pon Equipment om fem Z Line elektriske gravemaskiner.
Fra venstre maskinselger Kjetil Deinboll i Pon Equipment. Deretter Tommy Jensen, Alfred Bakken, Morten Dahl, Tom Wigdal, Lasse Kjøsterud og Ole Blakisrud fra Utleiesenteret. Foto: Utleiesentere

Utleiesenteret satser grønt – tilbyr elektriske gravemaskiner
Selskapet med avdelinger i Drammen, Gardermoen, Oslo og Kongsberg, har fem Z Line i bestilling fra Pon Equipment. Dette er maskiner som Caterpillar-forhandleren selv bygger om til batterielektrisk drift ved hovedanlegget til Pon på Berger. Utleiesenteret bestilte for ikke så lenge siden tre 10 tonns beltegravere og to 20 tonns beltegravere, og maskinene skal leveres i 3. kvartal i år. I tillegg har selskapet lagt inn bestilling på tre batterielektriske Volvo-maskiner, to hjullastere (2,5 tonn) og én minigraver på 2,5 tonn som skal leveres i april/mai. Foruten dette har selskapet en rekke elektriske lifter på programmet.

Kjøpte del av selskap
Et annet område som er meget spennende for Utleiesenteret, er de kommende kravene til fossilfri byggvarme. For å være godt rustet til når disse trer skikkelig i kraft, har selskapet kjøpt 50% av Norsk Bio AS som leverer miljøvennlig byggvarme basert på pellets.
– Det har lenge blitt sagt at det vil komme krav til fossilfri byggvarme, men blitt utsatt noen ganger. Nå sies det at kravene kommer foran sesongen 2022. Uansett så kommer dette, og derfor kjøpte vi oss inn i selskapet, sier Dahl.
.
– Jeg tror fort det blir til at mange entreprenører kjøper seg elektriske maskiner, og at utleieselskapene vil leie ut ladecontainere. Det handler om å få bruke slikt utstyr nok, og det er ikke sikkert alle vil ha det selv. Kanskje også byggherrer kommer til å kjøpe ladecontainere for å levere kraft til sine prosjekter. Det er ikke umulig, sier Dahl som til slutt røper at de også kikker på elektriske lastebiler for å levere maskiner og utstyr til kundene sine.

Ber ansatte handle lokalt

Covid-19-pandemien minner oss om hvor viktig hver enkelt arbeidsplass er for verdiskapningen i samfunnet.

– Dette blir tydeliggjort i år som julebordene må avlyses, sier Morten Dahl som er salgs- og markedssjef i Utleiesenteret.
De gir medarbeiderne gavekort i stedet for julebord og ber dem bruke pengene lokalt.
Utleiesenteret driver virksomhet over store deler av Østlandet med utgangspunkt i de lokale avdelingene i Kongsberg, Drammen, Oslo og på Gardermoen.

– Hvert år arrangerer vi julebord avdelingsvis.
I år fører pandemien til at alle julebord dessverre må avlyses.
I stedet for å spare pengene, har vi valgt å gi hver ansatt et gavekort på tusen kroner.
Enda viktigere er oppfordringen vi sender med på veien: Bruk gavekortet lokalt, sier Morten Dahl.

Salgs- og markedssjefen opplyser at Utleiesenteret merker konsekvensene av pandemien, men at det er mange andre virksomheter som har det mye mer krevende, for eksempel de bedriftene som har vært tvunget til å stenge helt eller delvis.

– Vi er alle avhengig av at det er aktivitet i samfunnet. For oss er bygg- og anleggsbransjen spesielt viktig, og aktiviteten er ganske god.
Da er det vår tur til å bidra. Når julebordet må kuttes, er det ikke naturlig å spare pengene.
Vi bruker dem, og vi oppfordrer våre medarbeidere til å handle på de stedene vi driver vår virksomhet.
Det er jo der våre 87 medarbeidere bor og det er der de er avhengig av at det blir opprettholdt aktivitet, sier Dahl.


Fra venstre:
Morten Dahl, Christer Solvang og Glenn Tore Nordmarken
Bruk pengene lokalt, oppfordrer salgs – og markedssjef Morten Dahl. De bruker midlene fra det avlyste julebordet på gavekort til de ansatte.

Utleiesenteret satser grønt


Elektriske gravemaskiner.
Fra venstre maskinselger Kjetil Deinboll i Pon Equipment, Tommy Jensen, Alfred Bakken, Morten Dahl, Tom Wigdal, Lasse Kjøsterud og Ole Blakisrud i Utleiesenteret.

.
.
.
Kontakt:
Utleiesenteret v/salgs- og markedssjef Morten Dahl, 908 36 820, morten@utleiesenteret.no

69 nye lifter i løpet av 2020


Arne Jørgensen i Brubakken AS, takker Morten Dahl (fra venstre) og Tom Wigdal i Utleiesenteret AS for den store kontrakten som omfatter leveranse av 69 lifter i løpet av 2020.

Bygg.no: 30.09.2020 14:22. Sist endret: 30.09.2020 14:22.

Den store leveransen omfatter alt fra små sakselifter til store bomlifter.
Avdelingsleder Lift, Arne Jørgensen i Brubakken AS, sier til Byggeindustrien at kontrakten er omfattende.
– Dette er en stor avtale for oss. Vi leverer rundt 200 lifter totalt i året, så denne kontrakten utgjør rundt 40 prosent av markedet vårt i 2020, sier Jørgensen.
Innkjøpsansvarlig Tom Wigdal i Utleiesenteret AS er glad for kontrakten som er i havn.

– Vi opplever Brubakken som en stødig leverandør, og får gode tilbakemeldinger om produktene deres fra markedet vårt, sier Wigdal.
Også salgs- og markedsansvarlig Morten Dahl i Utleiesenteret uttrykker stor tilfredshet med Brubakken som liftleverandør.
– De gir god service, noe som er viktig både for oss og for kundene våre.
Brubakken leverer en solid totalpakke, sier Dahl, og opplyser at avtalen er verdt opp mot 30 millioner kroner.

Brubakken AS er importør av det amerikanske liftmerket JLG, som produseres både i USA og ved forskjellige fabrikker i Europa.

– Vi har hovedansvaret og garantiansvaret for nye JLG-lifter i Norge, sier Arne Jørgensen.

Svein leder deg på rett vei

RETT VEI: I dag fjernes tapen over skiltene langs nye E134. Foto: TONHILD S. STRAND

laagendalsposten.no – 16.juni 2020

Nå gjenstår bare siste finpussen på E134-prosjektet – som å fjerne noen tape-biter.
Det er innspurt på det store E134-prosjektet, som offisielt skal åpnes 3. juli – om bare to og en halv uke.
I dag var Uteleiesenteret i gang, på oppdrag for Mesta, med å fjerne tape-biter over skilthenvisninger. Det var Svein Aannestad som sto for den jobben.

– Vi fjerner alle tapebiter i dag, sier Aannestad.

Varm dag på jobb

Han og Runar Tjønnheim fra Mesta var godt fornøyd med været de har fått – klokka ni var det allerede over 20 grader.
– Det blir nok godt og varmt utover dagen. Det blir godt med et bad i ettermiddag, smiler Aannestad.
De fleste veiene på nye E134 har åpnet, med unntak av tunnelene. Her er det elektroniske skilter, som viser vei.


Runar Tjønnheim i Mesta (t.v.) og Svein Aannestad i Utleiesenteret. Foto: TONHILD S. STRAND


Har betydd mye

Vidar Østbye, avdelingsleder for Utleiesenteret Kongsberg, sier at de har hatt mange oppdrag på det E134-prosjektet.

– Vi hadde blant annet alt av innleid utstyr i Saggrenda-parsellen, sier Østbye.

De har også hatt oppdrag fra Implenia på Gomsrud-delen av anlegget.
Utleiesenteret leier ut alt av forskjellige maskiner – og også sjåfører som følger med, i noen tilfeller. Østbye sier at E134-prosjektet har betydd en del for bedriften.
– Mens de drev på i Saggrenda, var det et bra tilskudd til omsetningen vår, sier Østbye.

«Alle» trenger lift

– Har dere merket noe til korona-effekten?

– Ja, men bare positivt! Folk er mer hjemme og nå skal «alle» male huset. Da trenger de lift, sier Østbye og ler.
Bedriften har ikke merket noen nedgang, men har fått flere privatkunder den siste tiden.
Når E134-prosjektet snart avsluttes, er det fortsatt en del jobb for Utleiesenteret i byen.
Blant annet har de hatt en del oppdrag knyttet til det nye byggevarehuset til Coop Obs Bygg på Gomsrud og arbeidene på Arsenalet.
– Det er jo masse nye prosjekter – det ser bra ut framover, avslutter Østbye.

Våre tiltak vedrørende koronavirus

Bilderesultat for covid-19

Utleiesenteret ønsker å bidra til å redusere koronasmitte.  Vi har derfor en rekke tiltak for å forebygge smitte for å sikre at vi kan betjene våre kunder best mulig.

Våre avdelinger er åpne og har vanlig åpningstid. Strenge hygiene- og smitte-tiltak er innført.
Vi har fortsatt rask respons på vår bestillingstelefon 31 00 71 00 og bestilling kan også gjøres pr. epost på post@utleiesenteret.no.

Våre avdelinger er som vanlig åpent fra 07.00-16.00. Vi skal gjøre vårt ytterste for at du skal få den hjelpen du trenger når du bestiller hos oss, eller besøker oss i disse utfordrende tider.

Vi har innført strenge hygienetiltak for våre ansatte for å unngå smitte.

Omtanke for medmenneskene rundt oss er viktig for oss i Utleiesenteret og vi setter pris på at du også respekterer gjeldende myndighetsråd ved besøk hos oss:

 • Hold avstand til andre – minimum 1, helst 2 meter.
 • God hånd- og hostehygiene, prøv å unngå å ta deg i ansiktet.
 • Unngå håndhilsning.
 • Begrens antall personer du har nær kontakt med, og får besøk av, til noen få av gangen.
 • Utsette større sammenkomster som ikke er nødvendige.
 • Hvis du får feber eller luftveissymptomer bør du isolere deg hjemme til ett døgn etter at du er frisk.

 

Velkommen til oss i Utleiesenteret!

Brann- og varslingssystemer

Vi kan nå levere trådløse varslingssystemer for din byggeplass.

WES3 er det siste innen innovasjon innen brann og nødalarmsystemer utviklet av Ramtech Electronics.
EN54-kompatibelt, dette avanserte systemet er utviklet og konstruert for å gi en enkel, rask og sikker metode for å kommunisere brann og medisinske nødsituasjoner i de komplekse miljøforholdene på byggeplasser.

WES3 bygger på suksessen med Ramtech Electronics banebrytende WES + -serie ved å bruke Ramtechs interne ekspertise innen trådløs teknologi, og tilbyr de mest oppdaterte trådløse brann- / evakueringsalarmer som er tilgjengelige på markedet.

Det mest avanserte systemet de har produsert er WES3, dette er utviklet for å beskytte personell og eiendom.

WES-systemet har blitt etablert som det valgte systemet for mange industrier over hele kloden, fra skoler til museer, kraftstasjoner til jernbanedepoter.
Dersom man trenger en trådløs alarm for brann eller evakuering, er WES3 det rette valget.

WES3 kombinerer brukervennlighet, systempålitelighet og det høyeste nivået av tredjepartssertifisering.
Systemet er i samsvar med EN54 del 25 og var det første på markedet som ble det.

Ta kontakt for mer informasjon.

 

Rekordavtale med HeatWork


SATSER PÅ BYGG OG ANLEGG: – Nå kan bare sprengkulden kommer, sier teknisk ansvarlig Ole Blakisrud(t.v.) og salgs- og markedssjef i Utleiesenteret AS, Morten Dahl mens snøen laver ned utenfor avdelingslokalene på Gardermoen.  Utleiesenteret har nemlig gått til innkjøp av 40 ”Frostheatere” fra Narvik-selskapet Heatwork AS, her representert ved salgsleder Tommy Larsen og markedansvarlig og medeier Kristin Markussen.

Utleiesenteret AS  har inngått en avtale med Narvik-selskapet HeatWork AS til en verdi av over 20 millioner kroner.  Dette er HeatWorks største enkeltstående kontrakt noensinne.

Utleiesenteret AS, som har hovedkontor i Drammen, og avdelinger i Kongsberg, Oslo og på Gardermoen, er en av de største aktørene innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet med 85 ansatte og nærmere 400 millioner kroner i omsetning.

STYRKER SEG I BYGG- OG ANLEGGSMARKEDET
Utleiesenteret har i dag over 1000 lifter og 500 anleggsmaskiner til utleie, og nå har konsernet inngått en omfattende samarbeidsavtale med Narvik-selskapet HeatWork  for å styrke seg ytterligere i utleiemarkedet. Den dreier seg om en avtale til en samlet verdi på over 20 millioner kroner som inkluderer kjøp av 40 såkalte ”Frostheatere”. Dette er et mobilt varmekraftverk som benyttes til blant annet teletining, byggvarme, byggtørk, betongherding og skadesanering, alt ved bruk av væskebåren teknologi.

–  Det er veldig stor aktivitet i konsernet for tiden, og spesielt stor er etterspørselen innen bygg- og anleggsbransjen.  Vi ønsker derfor å utvide og forbedre utvalget av utstyr slik at kundene vår innen bygg og anlegg alltid skal få det de trenger. Og dette effektive varmekraftverket gjør at bygg- og anleggskundene våre kan forlenge sesongen betydelig.  Det har allerede kommet på plass flere ”Frostheatere”. Så nå kan bare sprengkulda komme, smiler salgs- og markedsjef i Utleiesenteret, Morten Dahl som dessuten er strålende fornøyd med at de denne gangen kan kjøpe utstyr fra et helnorsk selskap som også produserer utstyret i Norge.

ANTARKTIS, SVALBARD OG MAURITIUS
HeatWork AS i Narvik har i dag 35 ansatte, og avtalen med Utleiesenteret er den største enkeltstående kontrakten i løpet av selskapts 15-årige historie.  Det familieeide Narvik-firmaet, som i fjor vant Byggenæringens Innovasjonspris, har har i dag en kundeportefølje som strekker seg helt fra Antarktis i sør til Svalbard i nord. En av kundene holder for øvrig til i Mauritius i Afrika der det naturlig nok ikke er teletining, men skadedyrsbekjempelse, som er kundens behov.

– Vi er svært glade for at Utleiesenteret har valgt oss som fast samarbeidspartner og leverandør. Det er kjempespennende og positivt at en så stor aktør i markedet nå ønsker å benytte seg av våre produkt, løsninger og kompetanse, påpeker markedsansvarlig og medeier i HeatWork, Kristin Markussen som etter et rekordår i fjor regner med å øke omsetningen med over 40 prosent også i 2018.

VÆSKEBÅREN OG EFFEKTIV TEKNOLOGI
– Det som er unikt med HeatWork er den effektive mobile varmeteknologi. Løsningen består av slanger og 100 graders glykolblanding i et lukket system. Og så tilføres bare den nødvendige energien som må til for å utføre de aktuelle oppgavene på en økonomisk og miljøvennlig måte.

– I tillegg er vekten så lav og mobiliteten så stor at varmekraftverket kan transporteres enkelt både med personbil, anleggsmaskiner og eventuelt helikopter. Og med en virkningsgrad på helt opp til 94 prosent så sier deg seg selv at kundene sparer store beløp. Det effektive energiforbruket gjør dessuten at dette også blir en miljøvennlig løsning, oppsummerer salgsleder Tommy Larsen hos HeatWork AS.

MOBILT VARMEKRAFTVERK.
HeatWork karakteriserer sin ”Frostheater” som et rullende mini-varmekraftverk.
Her studeres vidunderet av salgs- og markedssjef i Utleiesenteret, Morten Dahl (t.v.) teknisk ansvarlig i Utleiesenteret, Ole Blakisrud og salgsleder Tommy Larsen i HeatWork.

Ny sjef for Utleiesenteret


Knut grothaug sjef for utleiesenteret
NY SJEF:
48-åringen Knut Grothaug er den nye administrerende direktøren i  Utleiesenteret AS som har avdelinger i Oslo, Drammen, Kongsberg og på Gardermoen. Foto: Torbjørn Tandberg

Knut Grothaug(48) er ansatt som administrerende direktør i Utleiesenteret AS. – Målet er å bli blant landets tre største aktører på utleiemarkedet, sier Grothaug.

48-åringen fra Lier kommer fra stillingen som salgsdirektør i Würth Norge der han siden 1995 har jobbet både som salgskonsulent, regionssjef og divisjonssjef. Nå skifter han beite fra salg til utleie, og mandag denne uken hadde Knut Grothaug sin første arbeidsdag på Utleiesenterets hovedkontor i Kobbervikdalen i Drammen.

Selskapet, som er av de største aktørene innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet, har 80 ansatte og omsetter årlig for 370 millioner kroner.

–Jeg gleder meg veldig til å gå løs på oppgaven i Utleiesenteret som allerede er et veldig veldrevet konsern som har fått skikkelig slagkraft etter fusjonen av de tre selskapene nylig. Utleiebransjen er dessuten en spennende bransje i sterk vekst. Bedriftene i Norge har skjønt at det i svært mange tilfeller er mer effektivt å leie enn å eie spesialutstyr, sier Grothaug.

FREMSTÅ SOM ETT SELSKAP
– Min viktigeste jobb den neste måneden blir å bli bedre kjent med de ulike avdelingene og de ansatte. Målet er å få de ulike avdelingene til å fremstå som én enhet. Som kunde skal  du oppleve at det er Utleiesenteret du besøker enten det er i Oslo, Drammen, Kongsberg eller på Gardermoen, påpeker 48-åringen som også ønsker fokus på servicenivået.

– Vi skal levere det vi lover, sier den nye Utleiesenter-sjefen som har ambisjoner om at konsernet på sikt skal bli blant landets tre største utleieaktører innen bygg og anlegg.

FORNØYDE EIERE
Grothaug avløser Lasse Kjøsterud som har fungert som administrerende direktør i perioden etter at de tre selskapene ble kjøpt opp og fusjonert. Kjøsterud, som også er medeier i selskapet der gründerne Terje Stykket og Rune Isachsen er hovedaksjonærer,  fortsetter som avdelingsleder i Drammen og Kongsberg.

– Vi er veldig fornøyde med å få Knut med på laget. Han er en veldig operativ leder som kommer utenifra og kan se på både konsernet og bransjen med nye øyne,  påpeker Lasse Kjøsterud.

Kontaktperson: Administrerende direktør, Knut Grothaug  480 08 204

UTLEIE-DUO:
Medeier og avdelingsleder i Utleiesenteret AS, Lasse Kjøsterud (t.v.), er glad for å få Knut Grothaug med på laget som ny toppsjef i konsernet. Foto: Torbjørn Tandberg

 

Storkontrakt til UtleiesenteretTETT SAMARBEID:
Marius Johansen(t.v.) og Morten Dahl fra Utleiesenteret AS sammen med daglig leder Hans Olav Storkås og avdelingsdirektør Christian Skodde i NRC Group Norge AS etter at den nye kontrakten er undertegnet. Foto: Torbjørn Tandberg
Utleiesenteret AS blir en av to hovedleverandører til storkonsernet NRC Group i Norge. Den nye avtalen har en verdi på over 50 millioner kroner.

Utleiesenteret AS, som har avdelinger i Drammen, Kongsberg, Oslo og på Gardermoen, er nå en av de største aktørene innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet med over 350 millioner kroner i omsetning samt 900 lifter og over 200 anleggsmaskiner til utleie.

Nå inngår utleieselskapet nok en storkontrakt. Denne gangen med NRC Group som er en ledende entreprenør innen baneinfrastruktur i Norge og Sverige med over 600 ansatte og en omsetning i fjor på 2,4 milliarder kroner. Selskapet, som har hovedkontor på Lysaker, har hatt en betydelig vekst de siste årene, og målet er å bli Nordens ledende entreprenør innen baneinfrastruktur.

TOTALPAKKE
Nå har NRC Group Norge AS gått til det skrittet å sikre seg Utleiesenteret AS som en av to hovedleverandører av maskiner og utstyr. Onsdag ble det inngått en treårig avtale mellom de to partene med en samlet verdi på over 50 millioner kroner.

– Utleiesenteret fikk kontrakten i tøff konkurranse med en rekke av de største aktørene i Norge som vi har benyttet tidligere. Valget er gjort basert på en totalpakke der både pris, kvalitet, kapasitet, service og tilgjengelighet var viktige faktorer, opplyser avdelingsdirektør i NRC Group Norge AS, Christian Skodde, i en pressemelding. Avdelingsdirektør påpeker at det også var viktig at Utleiesenteret hadde en rekke sentrale lokasjoner på Østlandet.

 – VELLYKKET SATSING
– Uteleiesenteret har et ønske om å styrke oss ytterligere innen bygg- og anlegg, og det er derfor veldig hyggelig at et stort selskap som NRC Group har valgt oss som en av to hovedleverandører i Norge.  Det viser at satsingen har gitt resultater, sier salgs- og markedssjef i Utleiesenteret AS, Morten Dahl i en pressemelding.

– Det er også verdt å merke seg at en av fordelene som ble trukket fram når det gjelder valget av Utleiesenteret er at vi nå har lokasjoner på fire sentrale steder på Østlandet. Dette viser at fusjonen og omorganiseringen har gitt en ønsket effekt, påpeker Dahl.

To nye billifter til Utleiesenteret


Salgssjef Jan Erik Parr i Brubakken AS (til venstre) gratulerer selger Terje Torp og salgsleder Tommy Jensen i Utleiesenteret avdeling Oslo med kjøpet av de nye billiftene.

Publisert: 26.04.2018

Grunnet kraftig vekst i markedet, har Utleiesenteret investert i nye billifter for 25 millioner kroner det siste året.
Torsdag fikk selskapet overlevert to nye biler fra Brubakken AS.

– Markedet for billifter er økende. Der det skal utføres kortere jobboppdrag hvor det er trangt og vanskelig å komme til, egner billifter seg utmerket, sier avdelingsleder Knut Onstad i Utleiesenteret til Byggeindustrien.

To nye biler

Torsdag ble ytterligere to biler overlevert til Oslo-avdelingen på Ulven: En Ruthmann T380 med rekkevidde på 23,5 meter, og en Ruthmann T570HF med 41 meters rekkevidde.

– Den lange rekkevidden og egenskapene til bilene, er årsaken til investeringen. Vi bevisstgjør kundene våre om de mange bruksområdene bilene har, for eksempel til fasadevask, solskjerming, vindusvask og blikkenslagerarbeid. Til disse arbeidene passer mellomstore og store billifter utmerket. Oppdragsgiverne slipper store kostnader til transport av tunge biler som fordyrer prosjektene, sier Onstad.

Større range

Utleiesenteret har totalt gjort et stort løft på hele rangen billifter med arbeidshøyder mellom 22 og 57 meter.

–Etterspørselen etter billifter har firedoblet seg de ti siste årene. Dette skyldes blant annet at billifter har tatt mye av markedet for tilhengermonterte lifter, sier Onstad.

– Positiv signaleffekt

Salgssjef Jan Erik Parr i Brubakken AS gleder seg over den siste leveransen til Utleiesenteret.

– Jeg synes det er veldig spennende å få være med på veksten Utleiesenteret legger opp til. Selskapet er den største og viktigste kunden vår, og denne leveransen er den største investeringen vi har opplevd i bransjen. For Brubakken er denne leveransen viktig. Den gir både oss og Utleiesenteret en positiv signaleffekt, sier Parr.

Utleiesenteret tråkker tilAVTALE:
Salgs- og markedssjef i Utleiesenteret AS, Morten Dahl(t.v.), Tommy Jensen, salgsleder i Utleiesenterets Oslo-avdeling og arenasjef i Interspons AS, Øyvind Lillehagen gratulerer hverandre med ny samarbeidsavtale angående Tour of Norway 2018.

Utleiesenteret AS blir leverandør til det internasjonale sykkelrittet Tour of Norway 2018.

Utleiesenteret AS, som er et resultat av en fusjon mellom Utleiesenteret i Drammen og Kongsberg, Høydespesialisten i Oslo og Akershus Utleie på Gardermoen, ønsker nå

å tråkke skikkelig til under Tour of Norway 2018. Dette er et internasjonalt etapperitt med mange av verdens beste syklister på startstreken deriblant fjorårets vinner Edvald Boasson Hagen som også deltar i år sammen med laget Team Dimension Data.

Utleiesenteret AS, som nå er den største aktøren innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet, undertegnet nylig en samarbeidsavtale med Interspons i forbindelse med det prestisjefylte sykkelrittet.

ØSTLANDET RUNDT
– Gjennom denne samarbeidsavtalen får Utleiesenteret AS en mulighet til å vise at vi kan levere utstyr til store arrangementer samtidig som det er god merkevarebygging å være synlig på en så stor nasjonal sportsarena som Tour of Norway, sier salgs- og markedsansvarlig hos Utleiesenteret AS, Morten Dahl.

Tour of Norway, som blir arrangert for 8. gang, foregår sentralt på Østlandet i midten av mai, og det har blant annet hendt at femdagersrittet har gått gjennom Drammen på selveste nasjonaldagen. I år starter 1. etappe i Svelvik før det går innom Drammen og videre til Horten. I løpet av femdagersrittet er syklistene også innom steder som Hønefoss, Asker, Moss, Sarpsborg, Kongsvinger, Brumunddal, Moelv og med målgang på Edvald Boasson Hagens hjemmebane; Lillehammer.

MYE UTSTYR OG RIGGING
Utleiesenterets samarbeidsavtale med Interspons innebærer blant annet at arrangøren kan benytte seg av selskapets utstyr og medarbeidere.
– Vi har veldig mye rigging under dette gigant-arrangementet særlig med tanke på TV-produksjonen. Det er behov for blant annet lifter, aggregater, toalettvogner og brakker. Dette har tidligere Høydespesialisten i Oslo vært med å sørge for på en god måte, og nå viderefører vi denne samarbeidsavtalen med Utleiesenteret i 2018 med intensjon om en videreføring av avtalen fram til 2020, sier arenasjef i Interspons AS, Øyvind Lillehagen.

Hovedleverandør til NRC RailFORNØYD KVARTETT:
Marius Johansen (t.v.) i Utleiesenteret AS, Per Karlsson og Hans Olav Hjartsjø i NRC Rail og Morten Dahl i Utleiesenteret AS kan se fram til et tett samarbeid i tiden som kommer etter at de nylig signerte en omfattende rammeavtale.

 

Utleiesenteret AS har inngått en rammeavtale som gjør selskapet til hovedleverandør til NRC Groups norske datterselskap NRC Rail Norge AS.

NRC Rail opererer innenfor segmentet jernbane, t-bane og trikkeanlegg. Selskapet, som har hovedbase på Kjeller, er en del av konsernet NRC Group som er en ledende grunn- og baneentreprenør i Norge og Sverige med over 600 ansatte.

– Vi har jobbet mye med NRC Rail gjennom det siste året, og vi gleder oss over at vi nå blir en hovedleverandør. Dette er en betydelig leveranse for Utleiesenteret, og vi ser veldig frem til å samarbeide med NRC Group som jo er en betydelig aktør i sin bransje, sier salgs- og markedssjef hos Utleiesenteret AS, Morten Dahl som anslår at avtalen har en totalverdi på rundt 10 millioner kroner i året.

­AVHENGIG AV RASK RESPONS
Utleiesenteret AS er resultatet av en fusjon mellom Utleiesenteret i Drammen og Kongsberg, Høydespesialisten i Oslo og Akershus Utleie på Gardermoen. Konsernet er nå den største aktøren innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet med 350 millioner i omsetning og 900 lifter og over 200 anleggsmaskiner til utleie.

– Vi har leid mye forskjellig utstyr og verktøy hos Utleiesenteret den siste tiden, alt fra lifter, brakker og anleggsmaskiner til spesialverktøy. I NRC Rail er vi helt avhengige av rask respons og service når vi er ute på oppdrag enten det er på hverdager eller kveld og helger. Erfaringene med Utleiesenteret er svært gode på dette området, og dette er hovedårsaken til at vi nå inngår en så betydelig rammeavtale med selskapet, sier prosjektleder i NRC Rail, Hans Olav Hjartsjø.

Satser på fossilfri byggvarme

 


GRØNN TRIO: Salgs- og markedssjef i Utleiesenteret, Morten Dahl(t.v.), daglig leder i Norsk Bio, Henrik Kjæreng og anleggsleder hos JM Entreprenør AS, Thomas Rødseth, er enige om at det miljøvennlige fyringsanlegget i bakgrunnen er fremtiden med tanke på å redusere utslippene fra norske byggeplasser. Anlegget, som har trepellets som ernergikilde, er nå i drift i ”Hollenderkvartalet” i Schweigaardsgate 40-46 i Oslo. Foto: Torbjørn Tandberg.

08.02.18
Utleiesenteret har kjøpt 50 prosent av Norsk Bio som leverer miljøvennlig byggvarme basert på pellets. –  Et perfekt partnerskap, sier Henrik Kjæreng i Norske Bio som er overbevist om at markedet nå er veldig modent for de nye fossilfrie løsningene
.

Utleiesenteret AS er et resultat av en fusjon mellom Utleiesenteret i Drammen og Kongsberg, Høydespesialisten i Oslo og Akershus Utleie på Gardermoen. Konsernet, som  er den største aktøren innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet, har nå en omsetning på 350 millioner kroner, 900 lifter og 200 anleggsmaskiner til utleie.

Målet er å vokse seg enda større , og nå har eierne også kjøpt opp 50 prosent av Norsk Bio i Tønsberg, et selskapet som leverer miljøvennlige byggvarme- og byggtørke-løsninger basert på ”kortreist” trepellets i stedet for diesel og gass.

FOSSILFRIE BYGGEPLASSER
– Utleiesenteret ønsker å tilby kundene både kostnadseffektive og miljøvennlige fyringsalternativ. Derfor passet det veldig bra å inngå et samarbeid med Norsk Bio som har et veldig godt produkt som heller ikke er dyrere å bruke enn de fossile løsningene, påpeker salgs- og markedssjef i Utleiesenteret, Morten Dahl som også er styreformann i Norsk Bio.

Norsk Bio startet opp virksomheten på Sem i 2014. Selskapets mål er å bidra til mest mulig fossilfrie byggeplasser. Daglig leder Henrik Kjæreng, som er en av tre gründere bak selskapet, ser nå flere signaler på et sterkt økende marked for det miljøvennlige produktet.

– GODT SKODD
– Stadig flere tar nå til orde for at det stilles samme strenge miljøkrav til mobile- og midlertidige oppvarming som til vanlig oppvarming av bygg. Nylig gikk også byråden for miljø og samferdsel i Oslo kommune ut i Byggeindustrien og krevde at  forbudet mot bruk av mineralolje til oppvarming også bør inkludere byggeplasser, opplyser Kjæreng som legger at samarbeidet med Utleiesenteret gjør at Norsk Bio vil være ekstra godt skodd må markedet begynner å ta av.

– Utleiesenteret har eksistert i over 25 år og har gode kunderelasjoner innen bygg- og anlegg som vi nå kan nyte godt av. Sammen har vi gode vekstmuligheter, påpeker Norsk Bio-sjefen som mener den største utfordringen nå er å få ut kunnskapen om de store miljøeffektene de alternative fyringskildene gir.

MER MILJØVENNLIG ENN STRØM
– Hvert år bidrar oppvarming og tørking av byggeplasser med dieselaggregat til utslipp som nesten er i størrelsesorden med alle de norske dieselbilene. En undersøkelse fra Norske Energi slår fast at trepellets til tørking av byggeplasser på vinterstid er mye mer miljøvennlig enn bruk av både olje og gass. Oppvarmingen med trepellets er til og med mer miljøvennlig enn bruk av elektrisitet siden mye av den norske elektrisiteten egentlig er importert fra utlandet der man ofte benytter seg av fossile energikilder. Strøm er dessuten ofte en mangelvare på byggeplassene, opplyser Kjæreng som viser til at man ved å benytte Norsk Bios 500 kW varmeanlegg i en typisk norske fyringssesong på en byggeplass vil spare samfunnet for 95.000 liter diesel, tilsvarende 140 biler på veien i ett år.

FORNØYD ENTREPRENØR
Norsk Bios byggtørkere er nå blant annet i bruk i Schweigaardsgate 40-46 i Oslo der BaneNor Eiendoms boligprosjekt ”Hollenderkvartalet” er under oppføring av JM Entreprenør AS. Totalt skal det bygges 62 leiligheter og cirka 750 kvadratmeter næringslokaler.

– JM Entreprenør AS ønsker å holde en grønn profil, og vi har som mål at ”Hollenderkvartalet” skal bli ett av de første BREEAM-sertifiserte boligprosjektene i Norge. Derfor var det naturlig å gå inn i et samarbeid med Norsk Bio, spesielt med tanke på at dette slett ikke er dyrere enn de tradisjonelle løsningene. De positive erfaringene fra dette prosjektet tar vi med oss når vi skal vurdere fremtidige energikilder for oppvarming og uttørking av våre byggeprosjekter, sier anleggsleder Thomas Rødseth hos JM Entreprenør AS.

 

MILJØVENNLIG: En undersøkelse, utført av Norske Energi i 2013, slår fast at bruk av trepellets til varming og tørking av byggeplasser på vinterstid er mer miljøvennlig enn bruk av både olje, gass og elektrisitet. Data er hentet fra Klimaregnskap for fjernvarme.

Utleiesenteret angriper Oslo-markedet

Det nyfusjonerte selskapet Utleiesenteret angriper nå Oslo-markedet fra flere kanter.
Nylig dro konsernet i land en storkontrakt i forbindelse med byggingen av det nye Munchmuseet.


Ledertrio og medeiere i nyfusjonerte Utleiesenteret foran det nye Munchmuseet i Bjørvika der selskapet nå har fått en storkontrakt.
Fra venstre: Alfred Bakken, driftsansvarlig Gardermoen, tidligere Akershus Utleie, Lasse Kjøsterud, konsernsjef og
tidligere driftsansvarlig ved Utleiesenteret Drammen, og Tommy Jensen, salgsleder i Oslo-avdelingen, tidligere Høydespesialisten.
Foto: Torbjørn Tandberg

19.12.2017

Det er ett år siden Utleiesenteret i Drammen, Høydespesialisten i Oslo og Akershus Utleie på Gardermoen gikk sammen til ett selskap som fikk navnet Utleiesenteret AS. Ifølge konsernet er de nå den største aktøren innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet med en totalomsetning på 350 millioner kroner og 80 ansatte.

– Anleggene, prosjektene og selskapene blir bare større og større, og det krever også mer av oss som utleiere. Gjennom denne fusjonen har vi blitt en totalleverandør som nå er enda mer fleksibel i forhold til kundenes behov, sier konsernsjef Lasse Kjøsterud i en pressemelding.

Storkontrakt ved Munchmuseet
Kjøsterud mener de allerede har merket effekten av fusjonen.

– Nylig fikk vi en ny stor kunde som vi har arbeidet med veldig lenge, og som neppe hadde gått til oss hvis vi ikke hadde den tyngden vi har nå, sier han.

Salgsleder Tommy Jensen ved avdeling i Oslo, tidligere Høydespesialisten, kan dessuten opplyse at avdelingen nylig dro i land en storkontrakt i forbindelse med utbyggingen av nye Munchmuseet i Bjørvika.

– Det er den største kontrakten vi har inngått ved Oslo-avdelingen i år. Vi leverer blant annet teleskoptrucker, lifter og diverse annet utstyr til anlegget, opplyser Jensen.

Mer fleksible
Også i Gardermoen-avdelingen, der tidligere Akershus Uteleie har flyttet inn i helt nye lokaler, merkes fusjonen positivit.

– Vi er mye mer fleksible enn før. Kundene våre kan hente en maskin i eksempelvis Kongsberg og levere den her på Gardermoen. Sammenslåingen gjør oss nå i stand til å håndtere stadig større kunder og oppdrag. Og timingen er også bra siden det nå er veldig stor byggeaktivitet og mange store utbyggingsplaner på gang i området, påpeker driftsansvarlig Alfred Bakken.

Rigger seg for ytterligere vekst
Ifølge Utleiesenteret rigger de seg nå for ytterligere vekst gjennom blant annet oppkjøp av flere selskaper, og det skal også investereres i mer materiell og utstyr.

– Målet er å styrke posisjonen på det sentral Østlandet, og vi kan nå angripe Oslo-markedet både fra Drammen, Kongsberg og Gardermoen. I tillegg forventer vi en generell vekst i utleiemarkedet da også bedriftene i Norge nå begynner å følge trenden fra andre deler av Europa der det er langt mer vanlig å leie enn å eie, påpeker konsernesjef Lasse Kjøsterud.

 

Leieavtale for 60 millioner

25.04.17
Utleiesenteret AS i Drammen har sikret seg en treårig rammeavtale med Isachsen Gruppen.
De blir dermed én av to hovedleverandører til entreprenørkonsernet de tre neste årene.

Markeds- og kontraktsleder Håvard Kjendseth i Isachsen (t.v.) har akkurat signert en tre års rammeavtale med salgs- og markedssjef Morten Dahl hos Utleiesenteret AS.
(Foto: Utleiesenteret AS)

KOBBERVIKDALEN – DRAMMEN:
Utleiesenteret AS har 37 ansatte på avdelinger i Drammen og Kongsberg.
Selskapet slo seg nylig sammen med Høydespesialisten i Oslo og Akershus Utleie.

– De tre firmaene er nå med omsetning på over 300 millioner kroner Østlandets største leverandør av utstyr til det proffe markedet, med nærmere 1000 lifter og 100 gravemaskiner til disposisjon, sier salgs- og markedssjef Morten Dahl i en pressemelding fra Utleiesenteret AS.

Tre år rammeavtale med Isachsen

Den nye rammeavtalen med Isachsen Gruppen er en av de største langsiktige avtalene Utleiesenteret AS har inngått.

– Vi har vært en av mange leverandører som har leid ut maskiner og utstyr til Isachsen. Vi er svært fornøyd med at selskapet nå har valgt oss som én av to hovedleverandører de tre neste årene. Dette er helt klart med på å styrke vår posisjon i entreprenør- og anleggsmarkedet, sier salgs- og markedssjef Morten Dahl.

Han anslår at det her vil dreie seg om en avtale til en verdi av rundt 20 millioner kroner hvert av de tre neste årene.

Velger fleksibilitet

Isachsen Gruppen har drøyt 600 ansatte og base i Nedre Eiker. Selskapet en del av det nylig fusjonerte selskapet BetonmastHæhre, som blir en av landets største bygg- og anleggsentreprenører med over 2.200 ansatte og nærmere 10 milliarder kroner i omsetning. Nylig kjøpte konsernet også anleggsgartnerselskapet Steen & Lund AS i Lier.

– Hvorfor Utleiesenteret?
Det handler om fleksibilitet, tilgjengelighet og service. I tillegg er det også en fordel for oss at selskapet nå har avdelinger og tilgang til utstyr både i Drammen, Kongsberg, Oslo og på Gardermoen, sier Håvard Kjenseth i pressemeldingen.

Han er leder for marked og kontrakt i Isachsen Gruppen.

E134-kontrakt til Utleiesenteret

21.03.17
Utleiesenteret AS i Drammen har fått i oppdrag å levere maskiner og utstyr i forbindelse med utbyggingen av den siste E134-parsellen Trollerudmoen-Saggrenda i Kongsberg.

E-134

Prosjektselger Marius Johansen (t.v.) i Utleiesenteret AS og prosjektleder Kristoffer B. Aase i HAG Anlegg kommer til å samarbeide tett i tiden som kommer.
Foto: Utleiesenteret

Like før juli i fjor kjøpte gründerne og investorene Rune Isachsen og Terje Stykket over halvparten av aksjene i utleieselskapene Høydespesialisten i Oslo, Akershus Utleie og Uteleiesenteret i Drammen. De tre selskapene er dermed samlet sett Østlandets største leverandør av utstyr til det proffe markedet med nærmere 1000 lifter og 100 gravemaskiner til disposisjon. Totalomsetningen er på over 300 millioner kroner.

Nå har Utleiesenteret AS, som har 37 ansatte fordelt på Drammen og Kongsberg, sikret seg en ny storkontrakt, nærmere bestemt i tilknytning til E134-utbyggingen på Kongsberg.

Det dreier seg om en leveranse til de tsjekkisk-norsk arbeidsfellesskapet Metrostav, HAG Anlegg og Bertelsen & Garpestad som nylig inngikk en kontrakt til en verdi av 643 millioner kroner for å bygge ut siste E134-etappe på Kongsberg; den fem kilometer lange parsellen Trollerudmoen-Saggrenda.

Parsellene inneholder to tunneler og en bro. Hele veiprosjektet skal etter planen stå ferdig høsten 2019.

– Dette er en betydelig leveranse for Uteleiesenteret, og vi ser fram til å samarbeide med de tre selskapene i arbeidsfellesskapet, sier salgssjef Morten Dahl i Utleiesenteret i en pressemelding.

– Vi har tidligere jobbet tett med Utleiesenteret, og vi er veldig godt fornøyd med både oppfølging, service og fleksibilitet for øvrig.
Det er også en stor fordel i forhold til E134-prosjektet at Utleiesenteret har egen avdeling på Kongsberg, sier prosjektleder Kristoffer B. Aase i HAG Anlegg.

41 Volvo-maskiner i én handel

08.02.17
Utleiesenteret AS, Drammen, Akershus Utleie AS, Romerike, og Høydespesialisten AS i Oslo har bestilt 41 Volvo-maskiner. Dette er en av Volvo Maskins største leveranser i antall maskiner.

Volvo-handel

De tre utleieselskapene har samlet over 200 Volvo-maskiner.
Fra venstre: Lasse Kjøsterud, Utleiesenteret AS, Tommy Jensen, Høydespesialisten AS, Ole Blakisrud og Alfred Bakken, begge Akershus Utleie og Volvo-selgerne Dag Bjørnar Dønnum Jensen og Kim Nymo. Foto: Hans Fossum

I handelen inngår hjullastere fra 4,3-19 tonn, beltegravere fra 1,8-30 tonn, hjulgravere fra 6-16 tonn, tre Volvo A25G dumpere (nyttelast 25 tonn) samt to valser, fremgår det av pressmeldingen fra Volvo Maskin.

Samle kreftene
I midten av desember 2016 kjøpte gründerne og investorene Rune Isachsen og Terje Stykket (begge fra Buskerud) 51% av aksjene i de tre utleieselskapene. Samlet har de tre selskapene, som holder til i Kongsberg, Drammen, Oslo og på Gardermoen, over 100 ansatte og en omsetning på over 300 millioner kroner.

Ved å forene kreftene skal kundene få et mer komplett tilbud både med hensyn til materiell, service og geografisk dekning. Samlet skal de tre bli den største aktøren innen utleie av maskiner og materiell på Østlandet. Blant annet disponerer de totalt 900 lifter og 100 gravemaskiner.

Nytt anlegg
Akershus Utleie flytter 20. februar inn i et nytt anlegg i Gardermoen Vest Næringspark på Moreppen i Nannestad. Anlegget med brutto bruksflate på ca. 6000 kvadratmeter er skreddersydd for utleievirksomhet.

– Det nye anlegget skal bli CO2-nøytralt, med en høy miljøprofil. Blant annet ser vi om det er mulig å bli selvforsynte med strøm ved hjelp av solcelleteknologi. Oppvarming skal skje med flisfyring, sier daglig leder i Akershus Utleie, Alfred Bakken.

Godt samarbeid
Selskapene har også tidligere hatt et tett samarbeid med Volvo Maskin. De tre selskapene har samlet over 200 Volvo-maskiner.

– Vi er godt fornøyd med samarbeidet med Volvo Maskin. Totaløkonomi er viktig, og Volvo har gode produkter med lave vedlikeholdskostnader og god annenhåndsverdi. Maskinene tilfredsstiller kundenes krav og er etterspurt i markedet blant annet på grunn av et godt førermiljø, sier Lasse Kjøsterud, daglig leder i Utleiesenteret AS.

De 41 maskinene vil bli levert fortløpende fra nå og utover våren.

100 ansatte får nye eiere

Investorer med gigantoppkjøp

16.12.16
Terje Stykket og Rune Isachsen går inn på eiersiden i tre nye selskaper.
Nå håper de å bli Østlandets største aktør i sin bransje.

utleiegr%c3%bcndere_breddebilde

SAMMEN OM UTLEIE:
Denne sekstetten går nå sammen for å satse tungt på utleiemarkedet. Fra venstre investor Rune Isachsen, styreleder i Akershus Utleie, Ole Blakisrud, daglig leder Utleiesenteret i Drammen, Lasse Kjøsterud, investor Terje Stykket, daglig leder Akershus Utleie, Alfred Bakken, og daglig leder i Høydespesialisten i Oslo, Tommy Jensen.

Over 100 ansatte
Det var fredag at de to gründerne og investorene offentliggjorde nyheten. Stykket og Isachsen har gjennom sine investorselskaper kjøpt 51 prosent av aksjene i de tre utleieselskapene Utleiesenteret i Drammen, Høydespesialisten i Oslo og Akershus Utleie.

Samlet har de tre selskapene, som holder til i Kongsberg, Drammen, Oslo og på Gardermoen, over 100 ansatte og en omsetning på rundt 300 millioner kroner.

Styreleder i Stykket Invest AS, Per Christian Voss, sier målet med det massive oppkjøpet er å utvikle den største aktøren innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet.

– Utleiebransjen er spennende. Det pågår for tiden mange store prosjekter på Østlandet, og vi tror fortsatt det er muligheter for vekst i markedet, sier han.

Flere ansatte
Regnskapet viser at de tre selskapene har en solid økonomi. Det, og at de har ulike sentrale plasseringer på Østlandet, er noe av grunnen til at Stykket og Isachsen ønsket å investere i selskapene.
Voss sier til Drammens Tidende at de drøyt 100 ansatte i selskapene ikke vil merke noen umiddelbare forskjeller etter oppkjøpet. Det skal imidlertid utføres betydelig infrastrukturutbygginger. Anleggene skal bli større, nytt materiell skal kjøpes inn og antall ansatte skal øke over tid.

– Jeg tør ikke anslå hvor mange ansatte det er snakk om. Det er altfor tidlig, sier Voss.

Trygger arbeidsplassene
Lasse Kjøsterud står bak Utleiesenteret i Drammen, som også har avdeling i Kongsberg. Han sier den massive investeringen er med på å trygge arbeidsplassene i de tre selskapene.
– De nye eierne har ved flere anledninger vist at de evner å utvikle selskaper til store og solide enheter, uten at det går utover effektivitet og lønnsomhet. Sammen skal vi utvikle et meget konkurransedyktig selskap, forteller han.

Selskapene skal over tid bli til ett stort selskap med forskjellige avdelinger – trolig med samme plasseringer som i dag.

– Ønsker dere å bli Norges største utleieselskap, styreleder Per Christian Voss?

– Jeg skal være forsiktig med å slå fast at vi vil bli landets største, men at vi ønsker å vokse, er ingen hemmelighet, svarer han. Voss ønsker ikke å kommentere kjøpesummen overfor Drammens Tidende.

Suksessrike eikværinger
Terje Stykket er opprinnelig fra Mjøndalen, men bor for tiden på Høvik i Bærum. Han kjøpte konkursboet til helsekost og kosmetikkselskapet Validus på 90-tallet, men solgte livsverket for 600 millioner i 2013.
Stykket har også gjort suksess med gatekjøkkenmat, kiosker og taxfreehandel.

Rune Isachsen fra Vestfossen er mannen bak Isachsen Gruppen med 600 ansatte og en omsetning på 1,5 milliarder kroner. Han er fortsatt aktiv og engasjert i gründerverket, men er også lidenskapelig opptatt av bondeyrket på Ek gård.

Glassmonteringslift for teleskoptruck o.l.

 

Til montering av vinduer i høyden eller på vanskelig tilgjengelige steder

SL 400 Sky Lifter er et redskap for vakuumløft, beregnet for montering på basismaskiner som teleskoptrucker, kraner og minilastere.

vakumaggregat-sky-lift-sl400-2 Vindusløfteren er opprinnelig utviklet av Chrois, som står bak mange spesialløsninger til entreprenører og byggefirmaer. Smartlift har overtatt produksjonen og rettighetene og har sammen med Chrois videreutviklet vindusløfteren med bl.a. Linak aktuatorer, som Smartlift også anvender på sine øvrige lifter.
Kombinasjonen av saksedesignet og et nyutviklet dreiehode gir seks forskjellige justeringsmuligheter og en meget høy presisjon.

Vindusløfteren er opprinnelig utviklet av Chrois, som står bak mange spesialløsninger til entreprenører og byggefirmaer. Smartlift har overtatt produksjonen og rettighetene og har sammen med Chrois videreutviklet vindusløfteren med bl.a. Linak aktuatorer, som Smartlift også anvender på sine øvrige lifter.
Kombinasjonen av saksedesignet og et nyutviklet dreiehode gir seks forskjellige justeringsmuligheter og en meget høy presisjon.

SL 400 Sky Lifter er et redskap, som styres fra en fjernbetjening og kan arbeide med meget stor nøyaktighet.
Det betyr at det manuelle arbeidet med å få tunge vinduespartier eller fasadeplater på plass er minimert.
Dette gir både høyere effektivitet og et bedre arbeidsmiljø.

Skylifterens rekkevidde og løftehøyde avhenger av basismaskinen.
Montert på en lastbilkran eller en spiderkran er det en stor operasjonsradius ut fra basismaskinen, og på en teleskoptruck eller minilaster kan emnene flyttes rundt på byggeplassen og monteres i samme operasjon.

Ut over vinduer og dører kan Skylifteren anvendes til alle materialer med en lufttett og glatt overflate hvor vakuumløfteren kan få sugetak, som f.eks. metallfasadeplater, parocelementer, fibersementplater og lignende.

 • Millimeterpresisjon
 • Trinnløs i alle bevegelser (rotasjon, tilt, vipp)
 • Radiostyring av alle funksjoner
 • Stor løftekapasitet
 • Sikker ansuging med to vakuumkretser
 • Rekkevidden for fjernbetjeningen er 100 m.
 • Kjører non-stop med ekstra batteri (ekstra utstyr) som skiftes på et øyeblikk uten bruk av verktøy

Se demonstrasjonsvideo under her

Storavtale til Utleiesenteret på Follobanen

Utleiesenteret med storavtale på Follobanen

Fra venstre: Jan Brock Støa, salger og Morten Dahl, salgs- og markedssjef i Utleiesenteret, Javier García Giménez, procurement engineer AGJV.

Utleiesenteret har inngått en avtale om levering av utstyr til Follobanen.

Utleiesenteret AS har nylig inngått en samarbeidsavtale med arbeidsfellesskapet Acciona Infraestructuras and Ghella ANS (AGJV) om leveranse av maskiner og utstyr til selskapets jobb med Norges største samferdselsprosjekt, Follobanen.

– Vi er veldig stolte over å ha blitt valgt som samarbeidspartner til AGJV til dette prestisjefylte prosjektet. Vi har allerede jobbet med AGJV i noen måneder, og blitt godt kjent med dem, og det har nok hatt sitt å si for at vi har fått denne kontrakten, forteller salgs- og markedssjef hos Utleiesenteret AS, Morten Dahl i en pressemelding.

Follobanen består av et nytt dobbeltspor fra Oslo S til Ski, og får landets hittil lengste jernbanetunnel på 20 kilometer. Det er Jernbaneverket som står bak prosjektet, som vil tilrettelegge for flere persontog, flere godstog, et mer forutsigbart tilbud og redusert reisetid.

AGJV har ansvaret for tunnelboringen, og bruker tunellboremaskiner som har en diameter på i underkant av ti meter.

– Vi skal stort sett levere alt av utstyr fra strømaggregater til gravemaskiner. Vi vil også samarbeide tett med AGJV med en egen dedikert selger og dedikerte servicefolk.

For Utleiesenteret AS er dette en langsiktig avtale, som betyr mye for Buskerud-firmaet som ble etablert i 1991.

– Vi har alltid vært opptatt av å være gode på oppfølging, logistikk, service og fleksibilitet. Tilbakemeldingene fra AGJV er at det er nettopp disse egenskapene som var avgjørende for at vi ble valgt som leverandør til prosjektet på Follobanen, avslutter Dahl.

____

Vedlagte bilde kan brukes fritt.

For mer informasjon:
Morten Dahl: 908 36 820

Et av Europas raskest voksende selskaper

«On behalf of Inc., I am delighted to inform you that Utleiesenteret As has earned the position of 4948 on the 2015 Inc. 5000 Europe, Inc.’s first ever ranking of the fastest-growing privately held companies in the European continent.»
                                                                                       Eric Schurenberg, President and Editor-in-Chief – Inc. Magazine

I over 34 år har Inc. Magazine invitert de raskest voksende privateide selskapene i Europa i en ekslusiv klubb. For å bli ett av deres utvalgte 5000 selskaper blant de flere millionene som finnes der ute må en ha stor økning i omsetningen hvert år fra oppstarten.

Vi er med dette beviset, meget stolte av å ha kommet inn på listen over Europas 5000 raskest voksende privateide selskaper. Det betyr at vi faktisk ligger i samme stamtavle med bl.a. Microsoft, Zappos, Intuit og deler liste med selskaper som Zalango, Klikk Reiser og Kreiss SIA for å nevne noen.

Først i Drammen – så i Paris

Allerede før Volvo har lansert sin EC220E i Paris, har vi sikret oss en.

Overleveringen av den nye beltegraveren EC220E (21-25 tonn) fant sted tirsdag 17. februar.
Utleiesenteret AS har et 70-talls anleggsmaskiner, 35 av disse er Volvo-maskiner (minigravere, små hjullastere, valser).

Den nye Volvo-graveren på ca. 22 tonn og er pr.skrivende stund selskapets største gravemaskin.
Den er levert med skuffer fra Gjerstad Mek. og SMP og rotortilt fra Steelwrist.
Drammensfirmaet har i tillegg ca. 250 lifter i sin utleiepark.

STEG IV-MOTOR

Nykommeren fra Volvo har Steg IV-motor (AdBlue), kraftigere hydraulikk, nye oppgraderinger i førerhytta og økt sikkerhet og servicevennlighet for å nevne noe.

Beltegraverens hydraulikksystem (2×207 l/min) er elektronisk styrt og sammen med Volvos ECO Mode-system, oppnås maksimalt «uttak» av motorkreftene, forbedret samkjøring og raskere syklustider.
Produktiviteten er økt med 7% og svingkreftene med 8%, fremgår det av pressemeldingen.

Beltemaskinen er utstyrt med automatisk motorkutt som innebærer at motoren stoppes automatisk om maskinen ikke har vært i drift på 5 minutter (standard oppsett).
Funksjonen bidrar til å redusere drivstofforbruket/-kostnader og støy.

HYTTEMILJØET

Førerhytta er utstyrt med 8 tommers LCD-skjerm, færre brytere og knapper, større lagringsplass, Bluetooth og håndsfri-løsning. Enkelte funksjoner kan programmeres med en knapp på venstre spak

Nye EC220EL har ekstra kraftige bukplater for beskyttelse og økt slitestyrke i tøft terreng. Ifølge Volvo er også servicevennligheten i varetatt, alle filtre er gruppert og nås enkelt fra bakkenivå, det gjelder også batteriene.

Solide rekkverk på maskinen gir beskyttelse for dem som beveger seg på maskinen. Perforerte antiskliplater i trinnene er også på plass.

NØKKELDATA EC220E:

 • Vekt: 21-25 tonn
 • Motor: Volvo D6J (129 kW/175 hk)
 • Løftekapasitet: 7,57 tonn, 5,7 m bom/2,9 m stikke
 • Rekkevidde: 9,93 m
 • Gravedybde 6,73 m.

LES MER OM PRODUKTET