Ny sjef for Utleiesenteret


Knut grothaug sjef for utleiesenteret
NY SJEF:
48-åringen Knut Grothaug er den nye administrerende direktøren i  Utleiesenteret AS som har avdelinger i Oslo, Drammen, Kongsberg og på Gardermoen. Foto: Torbjørn Tandberg

Knut Grothaug(48) er ansatt som administrerende direktør i Utleiesenteret AS. – Målet er å bli blant landets tre største aktører på utleiemarkedet, sier Grothaug.

48-åringen fra Lier kommer fra stillingen som salgsdirektør i Würth Norge der han siden 1995 har jobbet både som salgskonsulent, regionssjef og divisjonssjef. Nå skifter han beite fra salg til utleie, og mandag denne uken hadde Knut Grothaug sin første arbeidsdag på Utleiesenterets hovedkontor i Kobbervikdalen i Drammen.

Selskapet, som er av de største aktørene innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet, har 80 ansatte og omsetter årlig for 370 millioner kroner.

–Jeg gleder meg veldig til å gå løs på oppgaven i Utleiesenteret som allerede er et veldig veldrevet konsern som har fått skikkelig slagkraft etter fusjonen av de tre selskapene nylig. Utleiebransjen er dessuten en spennende bransje i sterk vekst. Bedriftene i Norge har skjønt at det i svært mange tilfeller er mer effektivt å leie enn å eie spesialutstyr, sier Grothaug.

FREMSTÅ SOM ETT SELSKAP
– Min viktigeste jobb den neste måneden blir å bli bedre kjent med de ulike avdelingene og de ansatte. Målet er å få de ulike avdelingene til å fremstå som én enhet. Som kunde skal  du oppleve at det er Utleiesenteret du besøker enten det er i Oslo, Drammen, Kongsberg eller på Gardermoen, påpeker 48-åringen som også ønsker fokus på servicenivået.

– Vi skal levere det vi lover, sier den nye Utleiesenter-sjefen som har ambisjoner om at konsernet på sikt skal bli blant landets tre største utleieaktører innen bygg og anlegg.

FORNØYDE EIERE
Grothaug avløser Lasse Kjøsterud som har fungert som administrerende direktør i perioden etter at de tre selskapene ble kjøpt opp og fusjonert. Kjøsterud, som også er medeier i selskapet der gründerne Terje Stykket og Rune Isachsen er hovedaksjonærer,  fortsetter som avdelingsleder i Drammen og Kongsberg.

– Vi er veldig fornøyde med å få Knut med på laget. Han er en veldig operativ leder som kommer utenifra og kan se på både konsernet og bransjen med nye øyne,  påpeker Lasse Kjøsterud.

Kontaktperson: Administrerende direktør, Knut Grothaug  480 08 204

UTLEIE-DUO:
Medeier og avdelingsleder i Utleiesenteret AS, Lasse Kjøsterud (t.v.), er glad for å få Knut Grothaug med på laget som ny toppsjef i konsernet. Foto: Torbjørn Tandberg