Utleiesenteret satser – kjøper 129 maskiner i én handel

Pressemelding fra Utleiesenteret
25.06.21

Utleiesenteret kjøper 129 anleggsmaskiner i én handel. Kontrakten med Volvo Maskin er på over 140 millioner. I tillegg har partene inngått opsjon på levering av elektriske anleggsmaskiner.

– Utleiesenteret satser nå enda tyngre på anleggsutstyr. For oss er det viktig også på dette området å kunne tilby nye og flere maskiner, opplyser salgs- og markedssjef Morten Dahl. I leveransen fra Volvo Maskin inngår 20 hjullastere over 14 tonn, 10 hjullastere under 14 tonn, 7 dumpere over 25 tonn, 25 gravemaskiner over 10 tonn, 55 gravemaskiner under 10 tonn og 12 valser. Alt skal leveres i 2022.

– For Volvo Maskin er kontrakten med Utleiesenteret en av våre aller største når det gjelder antall maskiner, uttaler Kim Nymo, selger i Volvo. Han opplyser at Volvo har vært leverandør til Utleiesenteret i mange år. – Vi synes det er fint å kunne bidra til at Utleiesenteret kan forsterke sine allerede sterke sider, nemlig service og kvalitet, sier Nymo. Hans kollega, Dag Bjørnar Dønnum, legger vekt på at det er positivt for Volvo at et stort antall nye Volvo-maskiner blir synlige og brukt mange steder på Østlandet.

Det kundene trenger
Utleiesenteret driver virksomhet over store deler av Østlandet med utgangspunkt i avdelingene i Drammen, Kongsberg, Oslo og på Gardermoen. Selskapet har 87 ansatte, omsetter for ca. 350 millioner kroner i året og disponerer ca. 1000 lifter og 600 anleggsmaskiner. Markedsandelen er økende og anleggsvirksomhet er nå et definert satsningsområde.

– Volvos produkter og selskapets tilgjengelighet, service og oppfølging tilfredsstiller alle våre krav og bidrar til at vi kan skaffe våre kunder det de trenger når de trenger det, sier Dahl.

Det grønne skifte
For Utleiesenteret er det også viktig å være en av bransjens foregangsbedrifter i det grønne skiftet. Partene har derfor signet en opsjonsavtale på levering av elektriske anleggsmaskiner.

– Flere av våre kunder etterspør elektriske anleggsmaskiner. Vi har akkurat fått de første og flere vil komme utover høsten. Oppdragsgivere kommer etter hvert til å kreve et utslippsfritt alternativ når gravejobben skal gjøres. Derfor har vi også i Volvo-kontrakten gjort en intensjonsavtale om levering av slike maskiner, sier Dahl.

De elektriske maskinene vil bidra til å styrke Utleiesenterets posisjon som et grønt og miljøvennlig utleieselskap i bygg- og anleggsbransjen.

 

140 millioners kontrakt: 129 maskiner inngår i Volvo Maskins leveranse til Utleiesenteret. Fra venstre salgs- og markedssjef i Utleiesenteret, Morten Dahl, selgerne Kim Nymo og Dag Bjørnar Dønnum i Volvo Maskin, salgsdirektør David Kristianslund i Volvo Maskin og innkjøpsansvarlig Tom Wigdal i Utleiesenteret. (Foto: Torbjørn Tandberg)


Kontakt:
Utleiesenteret v/salgs- og markedssjef Morten Dahl, 908 36 820, morten@utleiesenteret.no

Rekordavtale med HeatWork


SATSER PÅ BYGG OG ANLEGG: – Nå kan bare sprengkulden kommer, sier teknisk ansvarlig Ole Blakisrud(t.v.) og salgs- og markedssjef i Utleiesenteret AS, Morten Dahl mens snøen laver ned utenfor avdelingslokalene på Gardermoen.  Utleiesenteret har nemlig gått til innkjøp av 40 ”Frostheatere” fra Narvik-selskapet Heatwork AS, her representert ved salgsleder Tommy Larsen og markedansvarlig og medeier Kristin Markussen.

Utleiesenteret AS  har inngått en avtale med Narvik-selskapet HeatWork AS til en verdi av over 20 millioner kroner.  Dette er HeatWorks største enkeltstående kontrakt noensinne.

Utleiesenteret AS, som har hovedkontor i Drammen, og avdelinger i Kongsberg, Oslo og på Gardermoen, er en av de største aktørene innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet med 85 ansatte og nærmere 400 millioner kroner i omsetning.

STYRKER SEG I BYGG- OG ANLEGGSMARKEDET
Utleiesenteret har i dag over 1000 lifter og 500 anleggsmaskiner til utleie, og nå har konsernet inngått en omfattende samarbeidsavtale med Narvik-selskapet HeatWork  for å styrke seg ytterligere i utleiemarkedet. Den dreier seg om en avtale til en samlet verdi på over 20 millioner kroner som inkluderer kjøp av 40 såkalte ”Frostheatere”. Dette er et mobilt varmekraftverk som benyttes til blant annet teletining, byggvarme, byggtørk, betongherding og skadesanering, alt ved bruk av væskebåren teknologi.

–  Det er veldig stor aktivitet i konsernet for tiden, og spesielt stor er etterspørselen innen bygg- og anleggsbransjen.  Vi ønsker derfor å utvide og forbedre utvalget av utstyr slik at kundene vår innen bygg og anlegg alltid skal få det de trenger. Og dette effektive varmekraftverket gjør at bygg- og anleggskundene våre kan forlenge sesongen betydelig.  Det har allerede kommet på plass flere ”Frostheatere”. Så nå kan bare sprengkulda komme, smiler salgs- og markedsjef i Utleiesenteret, Morten Dahl som dessuten er strålende fornøyd med at de denne gangen kan kjøpe utstyr fra et helnorsk selskap som også produserer utstyret i Norge.

ANTARKTIS, SVALBARD OG MAURITIUS
HeatWork AS i Narvik har i dag 35 ansatte, og avtalen med Utleiesenteret er den største enkeltstående kontrakten i løpet av selskapts 15-årige historie.  Det familieeide Narvik-firmaet, som i fjor vant Byggenæringens Innovasjonspris, har har i dag en kundeportefølje som strekker seg helt fra Antarktis i sør til Svalbard i nord. En av kundene holder for øvrig til i Mauritius i Afrika der det naturlig nok ikke er teletining, men skadedyrsbekjempelse, som er kundens behov.

– Vi er svært glade for at Utleiesenteret har valgt oss som fast samarbeidspartner og leverandør. Det er kjempespennende og positivt at en så stor aktør i markedet nå ønsker å benytte seg av våre produkt, løsninger og kompetanse, påpeker markedsansvarlig og medeier i HeatWork, Kristin Markussen som etter et rekordår i fjor regner med å øke omsetningen med over 40 prosent også i 2018.

VÆSKEBÅREN OG EFFEKTIV TEKNOLOGI
– Det som er unikt med HeatWork er den effektive mobile varmeteknologi. Løsningen består av slanger og 100 graders glykolblanding i et lukket system. Og så tilføres bare den nødvendige energien som må til for å utføre de aktuelle oppgavene på en økonomisk og miljøvennlig måte.

– I tillegg er vekten så lav og mobiliteten så stor at varmekraftverket kan transporteres enkelt både med personbil, anleggsmaskiner og eventuelt helikopter. Og med en virkningsgrad på helt opp til 94 prosent så sier deg seg selv at kundene sparer store beløp. Det effektive energiforbruket gjør dessuten at dette også blir en miljøvennlig løsning, oppsummerer salgsleder Tommy Larsen hos HeatWork AS.

MOBILT VARMEKRAFTVERK.
HeatWork karakteriserer sin ”Frostheater” som et rullende mini-varmekraftverk.
Her studeres vidunderet av salgs- og markedssjef i Utleiesenteret, Morten Dahl (t.v.) teknisk ansvarlig i Utleiesenteret, Ole Blakisrud og salgsleder Tommy Larsen i HeatWork.

To nye billifter til Utleiesenteret


Salgssjef Jan Erik Parr i Brubakken AS (til venstre) gratulerer selger Terje Torp og salgsleder Tommy Jensen i Utleiesenteret avdeling Oslo med kjøpet av de nye billiftene.

Publisert: 26.04.2018

Grunnet kraftig vekst i markedet, har Utleiesenteret investert i nye billifter for 25 millioner kroner det siste året.
Torsdag fikk selskapet overlevert to nye biler fra Brubakken AS.

– Markedet for billifter er økende. Der det skal utføres kortere jobboppdrag hvor det er trangt og vanskelig å komme til, egner billifter seg utmerket, sier avdelingsleder Knut Onstad i Utleiesenteret til Byggeindustrien.

To nye biler

Torsdag ble ytterligere to biler overlevert til Oslo-avdelingen på Ulven: En Ruthmann T380 med rekkevidde på 23,5 meter, og en Ruthmann T570HF med 41 meters rekkevidde.

– Den lange rekkevidden og egenskapene til bilene, er årsaken til investeringen. Vi bevisstgjør kundene våre om de mange bruksområdene bilene har, for eksempel til fasadevask, solskjerming, vindusvask og blikkenslagerarbeid. Til disse arbeidene passer mellomstore og store billifter utmerket. Oppdragsgiverne slipper store kostnader til transport av tunge biler som fordyrer prosjektene, sier Onstad.

Større range

Utleiesenteret har totalt gjort et stort løft på hele rangen billifter med arbeidshøyder mellom 22 og 57 meter.

–Etterspørselen etter billifter har firedoblet seg de ti siste årene. Dette skyldes blant annet at billifter har tatt mye av markedet for tilhengermonterte lifter, sier Onstad.

– Positiv signaleffekt

Salgssjef Jan Erik Parr i Brubakken AS gleder seg over den siste leveransen til Utleiesenteret.

– Jeg synes det er veldig spennende å få være med på veksten Utleiesenteret legger opp til. Selskapet er den største og viktigste kunden vår, og denne leveransen er den største investeringen vi har opplevd i bransjen. For Brubakken er denne leveransen viktig. Den gir både oss og Utleiesenteret en positiv signaleffekt, sier Parr.

Glassmonteringslift for teleskoptruck o.l.

 

Til montering av vinduer i høyden eller på vanskelig tilgjengelige steder

SL 400 Sky Lifter er et redskap for vakuumløft, beregnet for montering på basismaskiner som teleskoptrucker, kraner og minilastere.

vakumaggregat-sky-lift-sl400-2 Vindusløfteren er opprinnelig utviklet av Chrois, som står bak mange spesialløsninger til entreprenører og byggefirmaer. Smartlift har overtatt produksjonen og rettighetene og har sammen med Chrois videreutviklet vindusløfteren med bl.a. Linak aktuatorer, som Smartlift også anvender på sine øvrige lifter.
Kombinasjonen av saksedesignet og et nyutviklet dreiehode gir seks forskjellige justeringsmuligheter og en meget høy presisjon.

Vindusløfteren er opprinnelig utviklet av Chrois, som står bak mange spesialløsninger til entreprenører og byggefirmaer. Smartlift har overtatt produksjonen og rettighetene og har sammen med Chrois videreutviklet vindusløfteren med bl.a. Linak aktuatorer, som Smartlift også anvender på sine øvrige lifter.
Kombinasjonen av saksedesignet og et nyutviklet dreiehode gir seks forskjellige justeringsmuligheter og en meget høy presisjon.

SL 400 Sky Lifter er et redskap, som styres fra en fjernbetjening og kan arbeide med meget stor nøyaktighet.
Det betyr at det manuelle arbeidet med å få tunge vinduespartier eller fasadeplater på plass er minimert.
Dette gir både høyere effektivitet og et bedre arbeidsmiljø.

Skylifterens rekkevidde og løftehøyde avhenger av basismaskinen.
Montert på en lastbilkran eller en spiderkran er det en stor operasjonsradius ut fra basismaskinen, og på en teleskoptruck eller minilaster kan emnene flyttes rundt på byggeplassen og monteres i samme operasjon.

Ut over vinduer og dører kan Skylifteren anvendes til alle materialer med en lufttett og glatt overflate hvor vakuumløfteren kan få sugetak, som f.eks. metallfasadeplater, parocelementer, fibersementplater og lignende.

 • Millimeterpresisjon
 • Trinnløs i alle bevegelser (rotasjon, tilt, vipp)
 • Radiostyring av alle funksjoner
 • Stor løftekapasitet
 • Sikker ansuging med to vakuumkretser
 • Rekkevidden for fjernbetjeningen er 100 m.
 • Kjører non-stop med ekstra batteri (ekstra utstyr) som skiftes på et øyeblikk uten bruk av verktøy

Se demonstrasjonsvideo under her

Først i Drammen – så i Paris

Allerede før Volvo har lansert sin EC220E i Paris, har vi sikret oss en.

Overleveringen av den nye beltegraveren EC220E (21-25 tonn) fant sted tirsdag 17. februar.
Utleiesenteret AS har et 70-talls anleggsmaskiner, 35 av disse er Volvo-maskiner (minigravere, små hjullastere, valser).

Den nye Volvo-graveren på ca. 22 tonn og er pr.skrivende stund selskapets største gravemaskin.
Den er levert med skuffer fra Gjerstad Mek. og SMP og rotortilt fra Steelwrist.
Drammensfirmaet har i tillegg ca. 250 lifter i sin utleiepark.

STEG IV-MOTOR

Nykommeren fra Volvo har Steg IV-motor (AdBlue), kraftigere hydraulikk, nye oppgraderinger i førerhytta og økt sikkerhet og servicevennlighet for å nevne noe.

Beltegraverens hydraulikksystem (2×207 l/min) er elektronisk styrt og sammen med Volvos ECO Mode-system, oppnås maksimalt «uttak» av motorkreftene, forbedret samkjøring og raskere syklustider.
Produktiviteten er økt med 7% og svingkreftene med 8%, fremgår det av pressemeldingen.

Beltemaskinen er utstyrt med automatisk motorkutt som innebærer at motoren stoppes automatisk om maskinen ikke har vært i drift på 5 minutter (standard oppsett).
Funksjonen bidrar til å redusere drivstofforbruket/-kostnader og støy.

HYTTEMILJØET

Førerhytta er utstyrt med 8 tommers LCD-skjerm, færre brytere og knapper, større lagringsplass, Bluetooth og håndsfri-løsning. Enkelte funksjoner kan programmeres med en knapp på venstre spak

Nye EC220EL har ekstra kraftige bukplater for beskyttelse og økt slitestyrke i tøft terreng. Ifølge Volvo er også servicevennligheten i varetatt, alle filtre er gruppert og nås enkelt fra bakkenivå, det gjelder også batteriene.

Solide rekkverk på maskinen gir beskyttelse for dem som beveger seg på maskinen. Perforerte antiskliplater i trinnene er også på plass.

NØKKELDATA EC220E:

 • Vekt: 21-25 tonn
 • Motor: Volvo D6J (129 kW/175 hk)
 • Løftekapasitet: 7,57 tonn, 5,7 m bom/2,9 m stikke
 • Rekkevidde: 9,93 m
 • Gravedybde 6,73 m.

LES MER OM PRODUKTET