Rekordavtale med HeatWork


SATSER PÅ BYGG OG ANLEGG: – Nå kan bare sprengkulden kommer, sier teknisk ansvarlig Ole Blakisrud(t.v.) og salgs- og markedssjef i Utleiesenteret AS, Morten Dahl mens snøen laver ned utenfor avdelingslokalene på Gardermoen.  Utleiesenteret har nemlig gått til innkjøp av 40 ”Frostheatere” fra Narvik-selskapet Heatwork AS, her representert ved salgsleder Tommy Larsen og markedansvarlig og medeier Kristin Markussen.

Utleiesenteret AS  har inngått en avtale med Narvik-selskapet HeatWork AS til en verdi av over 20 millioner kroner.  Dette er HeatWorks største enkeltstående kontrakt noensinne.

Utleiesenteret AS, som har hovedkontor i Drammen, og avdelinger i Kongsberg, Oslo og på Gardermoen, er en av de største aktørene innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet med 85 ansatte og nærmere 400 millioner kroner i omsetning.

STYRKER SEG I BYGG- OG ANLEGGSMARKEDET
Utleiesenteret har i dag over 1000 lifter og 500 anleggsmaskiner til utleie, og nå har konsernet inngått en omfattende samarbeidsavtale med Narvik-selskapet HeatWork  for å styrke seg ytterligere i utleiemarkedet. Den dreier seg om en avtale til en samlet verdi på over 20 millioner kroner som inkluderer kjøp av 40 såkalte ”Frostheatere”. Dette er et mobilt varmekraftverk som benyttes til blant annet teletining, byggvarme, byggtørk, betongherding og skadesanering, alt ved bruk av væskebåren teknologi.

–  Det er veldig stor aktivitet i konsernet for tiden, og spesielt stor er etterspørselen innen bygg- og anleggsbransjen.  Vi ønsker derfor å utvide og forbedre utvalget av utstyr slik at kundene vår innen bygg og anlegg alltid skal få det de trenger. Og dette effektive varmekraftverket gjør at bygg- og anleggskundene våre kan forlenge sesongen betydelig.  Det har allerede kommet på plass flere ”Frostheatere”. Så nå kan bare sprengkulda komme, smiler salgs- og markedsjef i Utleiesenteret, Morten Dahl som dessuten er strålende fornøyd med at de denne gangen kan kjøpe utstyr fra et helnorsk selskap som også produserer utstyret i Norge.

ANTARKTIS, SVALBARD OG MAURITIUS
HeatWork AS i Narvik har i dag 35 ansatte, og avtalen med Utleiesenteret er den største enkeltstående kontrakten i løpet av selskapts 15-årige historie.  Det familieeide Narvik-firmaet, som i fjor vant Byggenæringens Innovasjonspris, har har i dag en kundeportefølje som strekker seg helt fra Antarktis i sør til Svalbard i nord. En av kundene holder for øvrig til i Mauritius i Afrika der det naturlig nok ikke er teletining, men skadedyrsbekjempelse, som er kundens behov.

– Vi er svært glade for at Utleiesenteret har valgt oss som fast samarbeidspartner og leverandør. Det er kjempespennende og positivt at en så stor aktør i markedet nå ønsker å benytte seg av våre produkt, løsninger og kompetanse, påpeker markedsansvarlig og medeier i HeatWork, Kristin Markussen som etter et rekordår i fjor regner med å øke omsetningen med over 40 prosent også i 2018.

VÆSKEBÅREN OG EFFEKTIV TEKNOLOGI
– Det som er unikt med HeatWork er den effektive mobile varmeteknologi. Løsningen består av slanger og 100 graders glykolblanding i et lukket system. Og så tilføres bare den nødvendige energien som må til for å utføre de aktuelle oppgavene på en økonomisk og miljøvennlig måte.

– I tillegg er vekten så lav og mobiliteten så stor at varmekraftverket kan transporteres enkelt både med personbil, anleggsmaskiner og eventuelt helikopter. Og med en virkningsgrad på helt opp til 94 prosent så sier deg seg selv at kundene sparer store beløp. Det effektive energiforbruket gjør dessuten at dette også blir en miljøvennlig løsning, oppsummerer salgsleder Tommy Larsen hos HeatWork AS.

MOBILT VARMEKRAFTVERK.
HeatWork karakteriserer sin ”Frostheater” som et rullende mini-varmekraftverk.
Her studeres vidunderet av salgs- og markedssjef i Utleiesenteret, Morten Dahl (t.v.) teknisk ansvarlig i Utleiesenteret, Ole Blakisrud og salgsleder Tommy Larsen i HeatWork.