Stilling ledig som regionsleder i Renta Øst

Renta AS ble etablert som selskap i Norge i 2018, da det finske morselskapet Renta Oy kjøpte vestlandsfirmaet Flexleie AS (50 ansatte og 120 mill i omsetning).
I 2021 kom nordnorske Byggesystemer AS med på laget (180 ansatte og 285 mill i omsetning). Og i april i år ble østlandsaktøren Utleiesenteret AS kjøpt opp (80 ansatte og 305 mill.).
Renta i Norge har nå over 300 engasjerte ansatte fordelt på 20 avdelinger i Bergen, Os, Stavanger, Stord, Romerike, Vinterbro, Helgeland, Bodø, Narvik, Harstad, Lofoten, Vesterålen, Finnsnes, Tromsø, Finnmark. Nå også Kongsberg, Drammen, Oslo og Gardermoen, som hver eneste dag leverer tjenester innen bygg, anlegg, maskinutleie og stillas.

I Renta jobber vi for gode kunderelasjoner, og vi er stolte over vår arbeidsplass. Vi er en av de mest fremoverlente og innovative innen vår bransje.
Hovedkontoret ligger i Helsinki, og har i tillegg avdelinger i Sverige, Finland, Danmark og Polen.
Konsernet har over 1000 ansatte fordelt på mer enn 90 avdelinger og en estimert omsetning i 2021 på ca. 3,5 milliarder. Dette skaper store verdier både lokalt og globalt!


Litt spøkefullt sagt ønsker vi oss noen som kan fylle skoa til Knut, vår avtroppende leder, som nå går over i en annen stilling i selskapet. Men ta det helt med ro, du skal selvsagt slippe – bokstavelig talt – å klemme deg inn i skoa til Knut. Det er mye viktigere for oss at du står støtt i eget skotøy.

Det er ikke en hvilken som helst jobb som vi lyser ut nå. Jobben som regionleder i Renta Øst er en lederoppgave vi mener det er verdt å stoppe opp ved og vurdere, hvis du har ambisjoner om å vise at du er en god leder. Nå har du sjansen.

La oss starte med å fortelle litt om oppgavene som venter på deg i Renta Øst.

Som regionleder i Renta Øst skal du holde styr på våre seks avdelinger på Østlandet, som helt sikkert kommer til å bli flere om ikke så altfor lenge. I tillegg kommer du til å ha overordnet ansvar for et team med selvstendige kundejegere, som synes at vekst og utvikling er det aller beste som finnes. Kors på halsen, vi tuller ikke. De må riktignok mates med markedsinfo innimellom, men selvgående er de, der de fyker rundt på Østlandet på jakt etter nye kunder og prosjekter.

Til sammen kommer Renta Øst til å leie ut og yte service for en halv milliard kroner årlig, det vil si cirka halvparten av Renta AS sin omsetning i Norge. Det burde være mulig, når halvparten av landets  befolkning bor i området.

Like viktig for resultater og vekst i Renta AS er den dyktige gjengen på rundt 100 ansatte. De er fordelt på de seks avdelingene, som styres av hver sin dedikerte avdelingsleder. Selv om avdelingslederne styrer showet på egen avdeling, så er det din oppgave å få alle til å gå i takt og i samme retning. Fortrinnsvis mot toppen av utleiebransjen. For det er dit vi har tenkt oss. Vi har ambisjoner og skammer oss ikke for det. Du liker deg på toppene, gjør du ikke det? Tenk for en utsikt da, gitt. Og du, det går helt fint om du kjenner på litt høydeskrekk innimellom. Her i Renta sørger vi for å ta vare på hverandre når det butter litt. Det bidrar du til på ditt spesielle vis som leder, så klart. Det er sammen vi skaper suksess og lykkes. Det forstår du godt.

I rollen som regionleder får du mulighet til å påvirke utviklingen i selskapet. Sammen med ledergruppen vil du ha stor innflytelse på selskapets ambisjoner om å skape organisk vekst gjennom oppkjøp av selskaper og effektivisering av verdikjeden.


Her har du de viktigste oppgavene som du skal ha ansvar for:

  • Lede og følge opp salgsarbeidet og forretningsmulighetene i regionen
  • Forhandle kontrakter med større regionale/landsdekkende kunder
  • Direkte personalansvar for avdelingslederne
  • Bidra til å effektivisere og strukturere salgs- og driftsoppgaver og ressursutnyttelsen i selskapet
  • Totalansvar for budsjett, personal og økonomi i regionen
  • Være aktiv bidragsyter i selskapets ledergruppe

Men hva er det vi ønsker oss med en god kandidat, tenker du kanskje? Vi har fått Knut til å si litt om hva han tenker er viktig for å lykkes med en slik lederutfordring. Han skal tross alt være med videre i selskapet og kommer sikkert til å bidra med det han kan, for å spille deg god.

Knut Grothaug, CBDO Renta AS, oppsummerer:

«Jeg tenker at dette med ledererfaring er helt avgjørende for å lykkes i stillingen som regionleder i Renta Øst. Og da mener jeg riktig type ledererfaring og at den er fra en sammenlignbar bransje. Søkeren trenger å ha kjennskap til verdikjeden i bransjen som Renta AS jobber i, for å lykkes i lederrollen, vil jeg hevde. Har søkeren i tillegg solgt produkter og/eller tjenester til de samme kundene som Renta AS jobber opp i mot, er det en fordel. Men for all del, det er ikke et krav.

Et viktigere poeng er det at søkeren har ledererfaring fra et eller flere selskaper med tilsvarende antall ansatte som i Renta AS. Og gjerne med en tilsvarende omsetning også. Jeg har tro på at det gjør noe med tankesettet og forståelsen for lederrollen.

Av mer personlige egenskaper så tror jeg søkeren er en som digger sine ansatte og som heier på dem, når de trenger det som mest. Hen er mer opptatt av å lede enn å være sjef . Glimt i øyet er en fordel på dager med ruskvær og storm i kastene. Det blir morsommere å jobbe, da. For alle. For egen del liker jeg å jobbe med folk som tør å utfordre og som følger opp med faglig gode argumenter i etterkant. For meg er det viktig at en leder slipper til sine medarbeidere med det de er gode på. Hen føler seg ikke truet av det. Ingen kan alt.

Som leder mener jeg det er viktig å ha evnen til å se etter de store linjene, spesielt når andre er mest opptatt av detaljene. Uten denne evnen er det vrient, kanskje umulig å tenke framtidsrettet.

Når det er sagt, jeg har ikke tro på at lederrollen er en firkant som noen skal passe inn i. Jeg har erfart at gode ledere er et resultat av svært mange faktorer. Jeg tenker at det er viktig at vi lar søkeren føle at det er rom for å overbevise oss om nettopp hans eller hennes erfaringsbakgrunn og kvalifikasjoner er de riktige for stillingen som regionleder. Jeg gleder meg virkelig til å bli kjent med en ny, dyktig kollega.»

Av hensyn til GDPR må alle som søker stillingen søke digitalt gjennom rekrutteringsportalen (Talent Recruiter) ved å trykke på knappen «søk her». Du må laste opp relevante vitnemål og attester. Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Det er viktig at du viser hvordan din kompetanse fyller kriteriene som er beskrevet i annonsen. Søknader som ikke sendes via rekrutteringsportalen vil ikke bli vurdert.

 

Om denne stillingen:

Arbeidsgiver Renta AS
Nettside www.renta.no
Facebook Renta AS
Søknadsfrist Snarest
Arbeidsplass Dansrudveien 75, 3036 Drammen
Flere arbeidssteder 1407 Vinterbro, 2030 Nannestad, 0581 Oslo, 2020 Skedsmokorset
Tittel Regionsleder avd. Øst
Sektor Privat
Ansettelsesforhold Fast
Heltid / Deltid Heltid
Stillingsprosent 100
Antall stillinger 1


Spørsmål om stillingen:

Kontaktperson Andreas Aaberg
Stillingstittel Rådgiver
Telefon 95 75 28 15
.
Kontaktperson Knut Grothaug
Stillingstittel CBDO
Telefon 48 00 82 04


Klikk på «søk her» knappen for å komme til søknadsprosessen.