Renta overtar Utleiesenteret

Pressemelding fra Renta Group Oy og Utleiesenteret AS
01.03.22

Renta Group kjøper Utleiesenteret som er en av Østlandets største aktører på utleie av maskiner og utstyr til bygg- og anleggsbransjen.
Det nordiske milliardkonsernet får etter oppkjøpet 350 medarbeidere og 19 anlegg i Norge. Omsetningen ventes å passere 900 millioner kroner.

Utleiesenteret har avdelinger i Drammen, Oslo, Kongsberg og på Gardermoen, omsetter for ca. 300 millioner kroner og sysselsetter ca. 80 medarbeidere.
Selskapet er et av de ledende i bransjen på Østlandet.
Renta har virksomhet i Finland, Sverige, Danmark, Polen og Norge, omsetter og sysselsetter ca. 1000 medarbeidere. Selskapet vokser raskt i Norge.
Sterke posisjoner på Vestlandet og i Nord-Norge er sikret med oppkjøp i 2018 og 2021. Med oppkjøpet av Utleiesenteret blir Renta langt på vei landsdekkende i Norge. Ambisjonen er å bli blant de ledende innen utleie i Nord-Europa.

Lokal forankring
Når Utleiesenteret nå blir en del av Renta, vil det styrke grunnlaget for videre vekst både i eksisterende og nye markeder.
Kundene vil få et bredere tilbud både med hensyn til materiell og geografisk dekning.
Tilgangen på de beste teknologiske og digitale løsningene er sikret og det høye servicenivået og den sterke lokale forankringen vil bli videreført.
Administrerende direktør for Rentas virksomhet i Norge, Leif-Martin Drange, er svært tilfreds med overtagelsen.
– Utleiesenteret har vist solid utvikling og god lønnsomhet over tid. Selskapet har en meget sterk markedsposisjon på Østlandet, et godt omdømme,
en tydelig grønn profil, oppdatert maskinpark og et servicenivå kundene setter stor pris på. At selskapet har lagt vekt på å sikre lokal forankring, passer oss perfekt. Lokal forankring og profil står sentralt i vår forretningsstrategi, uttaler Drange.

Sterk posisjon
Drange understreker at Utleiesenterets avdelinger har gunstig beliggenhet, både fordi de ligger i aksen der det er stor bygge- og anleggsaktivitet og fordi de kompletterer Rentas egne anlegg på Østlandet.
– Utleiesenteret tilfører oss fagkunnskap og et solid kundegrunnlag i et stort marked, sier Drange.
Administrerende direktør i Utleiesenteret, Knut Grothaug, er overbevist om at Rentas overtagelse sikrer Utleiesenterets kunder og ansatte de beste utviklingsmulighetene.
– Dette er helt i tråd med utviklingen i bransjen og markedet. Anleggene blir større, spesialiseringen øker og kravene til de avanserte digitale og teknologiske løsninger er store og økende. Å være en del av en offensiv og internasjonal aktør, er den beste posisjonen å være i med tanke på videre vekst, sier Grothaug.

Blir med
Alle ansatte i Utleiesenteret beholder jobben og lederne blir med videre. Selskapets avdelinger videreføres.
– Kompetansen og erfaringen blir med videre og våre medarbeidere er sikret videreutvikling i en spennende bransje. For Renta betyr dette kontinuitet og fortsatt sterk lokal forankring. Utleiesenterets eiere, som fortsatt jobber i selskapet, vil reinvestere betydelig i Renta Group, sier Knut Grothaug.

BILDE: Sammen i Renta. Administrerende direktør Leif-Martin Drange (t.h.) er godt fornøyd med å få Utleiesenteret og administrerende direktør Knut Grothaug med på Rentas lag i Norge. (Foto: Torbjørn Tandberg)

 

Fakta:
Renta Group:

 • Hovedkontor i Helsingfors, etablert i 2016
 • Eid av det svenske private equity-selskapet IK Partners
 • Virksomhet i Finland, Sverige, Danmark, Polen og Norge
 • 103 avdelinger
 • 1000 ansatte i 2021

Renta i Norge:

 • Kjøpte opp Flexleie, Bergen i 2018 og Byggesystemer i Nord-Norge i 2021
 • Avdelinger i Bergen, Os, Stavanger, Stord, Oslo, Romerike, Alta, Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Svolvær, Narvik, Bodø og Mo i Rana.
 • 220 ansatte, 500 millioner kroner i omsetning i 2021

Utleiesenteret:

 • Hovedkontor i Drammen
 • Avdelinger i Drammen, Oslo, Kongsberg og på Gardermoen
 • 80 ansatte, 300 millioner kroner i omsetning i 2021

Kontaktpersoner:
Renta Group Oy:
CEO Kari Aulasmaa
+358 40 511 6445
kari.aulasmaa@renta.fi

Renta Norge;
Administrerende direktør Leif-Martin Drange
+47 951 08 070
leif.martin.drange@renta.no

Utleiesenteret:
Administrerende direktør Knut Grothaug
+47 480 08 204
knut.grothaug@utleiesenteret.no

Entreprenør ønsket én leverandør – valgte Utleiesenteret

A Bygg Entreprenør ønsket å samle all leie av maskiner og utstyr hos én leverandør. Utleiesenteret «trakk det lengste strået» i konkurransen.

– A Bygg Entreprenør har mange store og krevende oppdrag, og selskapet er en av landets ledende på logistikk- og næringsbygg. Det er en stor anerkjennelse for oss å bli valgt som eneleverandør, uttaler Morten Dahl, salgs- og markedssjef i Utleiesenteret. Kontrakten har en årlig verdi på 15-20 millioner kroner.

Innkjøpssjef Kenneth Egeland i A Bygg Entreprenør opplyser at Utleiesenteret presenterte det mest attraktive tilbudet da A Bygg inviterte leverandører til å konkurrere.

– Selskapets løsninger, sortiment, fleksibilitet og pris er konkurransedyktig. Godt posisjonerte avdelinger på Østlandet sikrer oss raske og riktige leveranser til våre prosjekter, sier innkjøpssjef Egeland. Han legger til at selskapet har god erfaring med Utleiesenteret fra tidligere.

Salgs- og markedssjef Dahl tar kontrakten som en bekreftelse på Utleiesenterets servicenivå og bredden i utvalget.

– Vi leverer alt fra modulbygg til oppvarming av byggeplassen. A Byggs avgjørelse viser også at vår ambisjon om å ta posisjonen som det grønne og miljøvennlige utleieselskapet i bygg- og anleggsbransjen er viktig. Utleiesenteret var for eksempel den første utleieaktøren som kunne tilby mobil varme med bioenergi til byggeplassene, sier Dahl. Innkjøpssjefen i A Bygg Entreprenør bekrefter at de to selskapene matcher hverandre på ambisjonene om å levere bærekraftige løsninger.

Utleiesenteret er en av de største aktørene innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet. Selskapet har avdelinger i Drammen, Kongsberg, Oslo og på Gardermoen og omsetter for ca. 300 millioner kroner. A Bygg Entreprenør har hovedkontor i Oslo og utfører oppdrag over hele Østlandet. Selskapet omsetter for ca. 600 millioner kroner og har 38 medarbeidere.

Blir eneleverandør: Utleiesenteret vant konkurransen da A Bygg Entreprenør ønsket å samle leie av utstyr til byggeplassene hos én leverandør.
Fra venstre anleggsleder Geir Arne Johansen i A Bygg, innkjøpssjef Kenneth Egeland i A Bygg, salgs- og markedssjef Morten Dahl i Utleiesenteret og selger/kundeansvarlig Kenneth Stavedal i Utleiesenteret.

Møter snøen på OSL med ny kontrakt og nye maskiner

Nå kan snøen lave ned over landets hovedflyplass.
Medlemmene i Ullensaker Bygdeservice møter den med ny brøytekontrakt med Mesta og splitter nye maskiner fra Utleiesenteret.

Ullensaker Bygdeservice ble valgt som en av underleverandørene da Mesta vant kontrakten på vinterdrift på Oslo lufthavn, Gardermoen. Kontrakten, som har en tydelig grønn profil, stiller store krav til maskinparken.

– For å stå best mulig rustet til å møte vinterens utfordringer, har vi valgt å inngå leieavtale på ni splitter nye hjullastere til oppdraget, sier daglig leder i Ullensaker Bygdeservice, Lars Steinar Sundby. Han opplyser at Utleiesenteret greide å innfri selskapets krav til miljøprofil, service, kvalitet og fleksibilitet. At Utleiesenteret har egen avdeling rett ved flyplassen, ga selskapets tilbud en ekstra verdi.

– Vi leier maskinene om vinteren når vi har behov for dem. Når våren kommer, går de tilbake til ordinær utleie i Utleiesenterets regi. Et godt eksempel på en bærekraftig løsning som er fordelaktig for alle parter, sier Sundby.

De ni hjullasterne, som er fra 14 til 25 tonn, ble overlevert på Gardermoen forleden.  For Utleiesenteret, som er en av de største aktørene innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet, betyr kontrakten at selskapet er «inne» på OSL.

Salgs- og markedssjef Morten Dahl opplyser at en av selskapets avdelinger ligger på Gardermoen, ikke langt fra flyplassen. De øvrige ligger i Oslo, Drammen og Kongsberg.

– Vi gleder oss over at vår fleksibilitet, service, tilstedeværelse og miljøprofil vil bidra til at Ullensaker Bygdeservice kan gjøre en best mulig jobb med snøryddingen på landets hovedflyplass, sier Dahl.

Bilde:

Til å gjøre snøryddejobben på OSL, har Ullensaker Bygdeservice leid splitter nye hjullastere av Utleiesenteret.
Fra venstre daglig leder i Ullensaker Bygdeservice, Lars Steinar Sundby, salgs- og markedssjef i Utleiesenteret, Morten Dahl, og selger Dag Bjørnar Dønnum i Volvo Maskin.

Ber ansatte handle lokalt

Covid-19-pandemien minner oss om hvor viktig hver enkelt arbeidsplass er for verdiskapningen i samfunnet.

– Dette blir tydeliggjort i år som julebordene må avlyses, sier Morten Dahl som er salgs- og markedssjef i Utleiesenteret.
De gir medarbeiderne gavekort i stedet for julebord og ber dem bruke pengene lokalt.
Utleiesenteret driver virksomhet over store deler av Østlandet med utgangspunkt i de lokale avdelingene i Kongsberg, Drammen, Oslo og på Gardermoen.

– Hvert år arrangerer vi julebord avdelingsvis.
I år fører pandemien til at alle julebord dessverre må avlyses.
I stedet for å spare pengene, har vi valgt å gi hver ansatt et gavekort på tusen kroner.
Enda viktigere er oppfordringen vi sender med på veien: Bruk gavekortet lokalt, sier Morten Dahl.

Salgs- og markedssjefen opplyser at Utleiesenteret merker konsekvensene av pandemien, men at det er mange andre virksomheter som har det mye mer krevende, for eksempel de bedriftene som har vært tvunget til å stenge helt eller delvis.

– Vi er alle avhengig av at det er aktivitet i samfunnet. For oss er bygg- og anleggsbransjen spesielt viktig, og aktiviteten er ganske god.
Da er det vår tur til å bidra. Når julebordet må kuttes, er det ikke naturlig å spare pengene.
Vi bruker dem, og vi oppfordrer våre medarbeidere til å handle på de stedene vi driver vår virksomhet.
Det er jo der våre 87 medarbeidere bor og det er der de er avhengig av at det blir opprettholdt aktivitet, sier Dahl.


Fra venstre:
Morten Dahl, Christer Solvang og Glenn Tore Nordmarken
Bruk pengene lokalt, oppfordrer salgs – og markedssjef Morten Dahl. De bruker midlene fra det avlyste julebordet på gavekort til de ansatte.

Brann- og varslingssystemer

Vi kan nå levere trådløse varslingssystemer for din byggeplass.

WES3 er det siste innen innovasjon innen brann og nødalarmsystemer utviklet av Ramtech Electronics.
EN54-kompatibelt, dette avanserte systemet er utviklet og konstruert for å gi en enkel, rask og sikker metode for å kommunisere brann og medisinske nødsituasjoner i de komplekse miljøforholdene på byggeplasser.

WES3 bygger på suksessen med Ramtech Electronics banebrytende WES + -serie ved å bruke Ramtechs interne ekspertise innen trådløs teknologi, og tilbyr de mest oppdaterte trådløse brann- / evakueringsalarmer som er tilgjengelige på markedet.

Det mest avanserte systemet de har produsert er WES3, dette er utviklet for å beskytte personell og eiendom.

WES-systemet har blitt etablert som det valgte systemet for mange industrier over hele kloden, fra skoler til museer, kraftstasjoner til jernbanedepoter.
Dersom man trenger en trådløs alarm for brann eller evakuering, er WES3 det rette valget.

WES3 kombinerer brukervennlighet, systempålitelighet og det høyeste nivået av tredjepartssertifisering.
Systemet er i samsvar med EN54 del 25 og var det første på markedet som ble det.

Ta kontakt for mer informasjon.